23948sdkhjf

Aarhus vil have flere food trucks

Forsøgsordning ser ud til at blive permanent
I Aarhus har man de seneste fire år gjort forsøg med food trucks og ladcykler, der tilbyder blandt andet kaffe, sandwich og andre madvarer - og nu ser det mobile gadesalg ud til at blive gjort permanent. I hvert fald er embedsfolk og politikere positivt stemt, skriver Århus Stiftstidende.

- Der opstår et spontant bymiljø omkring de sælgende, hvor kunder og sælgere sammen skaber liv og trivsel på gaden. En permanent ordning med mobilt gadesalg bidrager i høj grad til mere liveability i Aarhus - i form af liv og samvær, skriver det kommunale Center for Byens Anvendelse ifølge avisen til byrådet, som formentlig i næste uge endeligt vil godkende en permanent ordning.

Ifølge en evaluering af den midlertidige ordning var der sidste år en håndfuld klager over de mobile gadesælgere. Klagerne handlede primært om
sælgerens placering i byrummet, og henvendelserne er især kommet fra byens restaurationer, caféer og pølsevogne. Problemerne er blevet løst med et tilsyn, en venlig henstilling og i to-tre tilfælde et mundtligt påbud om at flytte salgsenheden, skriver Århus Stiftstidende.

Avisen fortæller også, at der i oktober 2017 var cirka 30 aktive mobile gadesælgere i Aarhus. Der er i alt afvist omkring 60 ansøgninger i forsøgsperioden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078