23948sdkhjf

Kriseramt møbelhus sælger ud og forbedrer

Der er fortsat oprydningstid i møbelhuset Paustian, som forrige år løb ind i en meget alvorlig it-krise for millioner af kroner.

Et forfejlet it-system lammede møbelhusets leveringer og gav mærkbare tab af erhvervskunder. Det førte til, at designmatadoren Frantz Longhi tog magten med både aktiemajoritet og direktørpost i virksomheden.

Hans første årsresultat som afgørende kontrolhaver har nu vendt et dundrende underskud til et positivt driftsresultat.

Underskud i det internationale datterselskab på knap en million kroner er med til at trække det endelige resultat ned, og det samlede resultat er både forventet og skuffende, skriver ledelsen i årsrapporten.

Samlet viser de finansielle poster et underskud på 4 mio. kroner.

Bygningssalg pynter

Af regnskabet fremgår det også, at der i regnskabsårets løb er købt grunde og bygninger for knap en halv millioner kroner. Imens er der solgt for knap 12 millioner. Det har til gengæld trukket resultatet op.

- Planen er fortsat forbedring af resultat og effektivisering af de interne processer. Fokus for regnskabsåret 2017/18 er fortsat at sikre fundamentet for vækst gennem optimering af organisation, processer og produktudvikling/produktion. Fundamentale områder, der skal opfylde markedets krav til moderne og lønsom drift, skriver Paustian i årsrapporten.

Wood Supply har forsøgt at indhente en kommentar fra direktør og hovedaktionær Frantz Longhi.

Som i øvrigt har flere jern i ilden. Han har for nylig lanceret sit eget, nye møbelbrand Warm Nordic, som dels liver gamle, hengemte designværker op og som dels lancerer nogle nye.

Paustian A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttoresultat 40,6 25,8
Resultat af primær drift 0,9 -14,5
Resultat før skat -3,6 -19,8
Årets resultat -3 -15,7
Balancesum 265 220
Egenkapital 91,6 63,8
Antal ansatte 70 73
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112