23948sdkhjf

Føtex lancerer plante-æg - side om side med konventionelle æg

Særlige veganer-æg har hittet i en testperiode i udvalgte føtex-varehuse, og nu lanceres de plantebaserede æg i alle 100 føtex-butikker, hvor de placeres ved siden af de almindelige æg
Nu bliver det også muligt at få æg til påske for landets mange veganere og danskere, som lider af æggeallergi.

Efter en kort testperiode, der medførte et salg over forventningerne, ruller føtex nu helt særlige plantebaserede æg ud i alle varehuse rundt om i landet.

Det fortæller Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

De veganske æg bliver placeret side om side med almindelige æg i køledisken - på den plads, der tidligere var forbeholdt buræg, som for nylig blev udfaset af kædens sortiment.

- Populært sagt går vi fra buræg til plante-æg - det er et stort skridt fremad både for dyrevelfærden og for mangfoldigheden i vores varer, siger Tore Nederland, sortimentschef i føtex.

Dermed rammer den stigende efterspørgsel efter alternative og plantebaserede produkter nu også en klassisk vare som ægget. Danskerne har tidligere taget rigtig godt imod plantebaseret kød i føtex - og en testperiode af de plantebaserede æg i udvalgte føtex-varehuse viste også stor efterspørgsel efter de veganske æg.

- Vi kan se, at flere og flere træffer bevidste valg, når de handler, og for mange peger pilen derfor mod vegetariske og veganske produkter. Da vi i føtex altid ønsker at præsentere det bedste og bredeste udvalg af fødevarer, er vi nu også klar med veganske æg, uddyber Tore Nederland.

De veganske æg er fremstillet af alger og bliver produceret af californiske Follow Your Heart. Vegan Eggs, som de hedder, kan bruges til en lang række af de ting, man ellers ville bruge æg til. Mest oplagt er bagning, omeletter eller scrambled non-eggs.

Det helt store veganske hit i føtex har siden årsskiftet været den meget omtalte plantefars fra Naturli'. Og den har ikke kun været et salgsmæssigt og populært hit hos kunderne. Den har også gennem sin placering - side om side med kødet - vist vejen for andre produkter, der er tænkt som et alternativt til konventionelle produkter. Og de nye veganske æg vil således også blive placeret side om side med de almindelige æg i køleren:

- Vi ønsker altid at gøre det nemt at finde de rette varer i vores butikker, og derfor er det naturligt, at man placerer alternativet til et specifikt produkt ved siden af hinanden. På den måde kan man som forbruger nemt navigere og i dette tilfælde gå direkte ned til æggene, hvis man vil prøve et vegansk alternativ, siger Tore Nederland.

De veganske æg vil være i samtlige føtex'er fra og med denne uge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125