23948sdkhjf

Så er Milles egen tørmælk på vej mod Kina

Direktør regner med hurtigt at femdoble mængden
I dag er en stor dag for den dansk-kinesiske virksomhed Mille Food, der med base i Hundested fremstiller store mængder modermælkserstatning til kinesiske babyer.

Det første lastbillæs bliver sendt af sted med kurs mod Kina i overværelse af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, den kinesiske ambassadør og alle fabrikkens medarbejdere, oplyser Mille Food.

- Vi har investeret mange penge, før produktionen kunne komme i gang, og vi er glade og stolte over, at kinesiske babyer nu kan få mælkepulver af højeste standard. siger Mille Foods direktør, Steve Wang.

Mille Food fik i februar den sidste og afgørende myndighedsgodkendelse fra Kina, således at virksomheden nu har tilladelse til at sælge i Kina. Dermed kunne produktionen af modermælkserstatning og tørmælk til småbørn for alvor tage fart.

I år vil Mille ifølge Steve Wang producere 5.000 ton færdigt mælkepulver, der er baseret på råvarer fra det finske mejeriselskab Valio.

- Med udvidelse af produktionskapaciteten regner vi med, at Mille i løbet af få år producerer 25.000-30.000 ton pulver om året, fortæller direktøren, som beskæftiger op imod 50 medarbejdere i Hundested og regner med endnu flere i de kommende år.

Mille Food, der blev etableret i 2013, sikrede sig i november sidste år en investering på 500 millioner kroner fra kinesiske investorer. Inden fabrikken i Hundested blev en realitet, fik Mille Food lavet sit mælkepulver hos Arla, så der har også tidligere været Mille-produkter i Kina - men nu kommer de altså fra virksomhedens helt egen fabrik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156