23948sdkhjf

EU vil indføre tårnhøje bøder for at overtræde forbrugerlovgivningen

Bøder på fire procent af omsætningen og et opgør med forbrugerens ret til at fortryde et køb efter varen er taget i brug.
EU har lanceret et nyt forbrugerpolitisk udspil, der skal få medlemslandende til at vedtage regler, så der kan udstedes bøder på fire procent af virksomhedens omsætning i det land, hvor virksomheden overtræder forbrugerlovgivningen.

Vedtages det, vil det betyde en markant stigning i bødeniveauet i Danmark, der i forvejen ligger højt i forhold til det øvrige EU.

Og ifølge organisationen Dansk Erhverv er fire procent af omsætningen for overtrædelse af forbrugerreglerne ude af proportioner.

- Vi vil kæmpe imod de tårnhøje bøder, da de slet ikke løser det reelle problem, som er, at det kniber med håndhævelsen af forbrugerbeskyttelsesregler i nogle medlemsstater, lyder det i en kommentar fra Dansk Erhverv, som understreger, at man ønsker en ensartet og effektiv håndhævelse af reglerne.

Håndhæv regler i stedet
- I stedet for at indføre nye og meget højere bøder vil vi opfordre Kommissionen til at gribe ind overfor lande, der konsekvent undlader at håndhæve reglerne. Ellers risikerer vi, at de nye bøder alene vil blive udstedt i lande som Danmark, der allerede har et højt håndhævelsesniveau, mener Dansk Erhverv.

Lige siden vedtagelsen af forbrugerrettighedsdirektivet i 2013 har Dansk Erhverv påpeget det urimelige i, at forbrugerne kunne fortryde et netkøb, selvom de havde taget varen i brug.

Og med udspillet, som kaldes "New Deal for Consumers" lægger kommissionen faktisk op til, at den regel skal ændres.

Hvis Kommissionen kan få flertal for deres ændringsforslag, bliver det ikke længere muligt at fortryde et netkøb, hvis varen er brugt mere, end hvad der ville være muligt i en fysisk butik, forklarer Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251