23948sdkhjf

Nu åbner madspildsbutikken Wefood i Aarhus

Bulede dåsetomater, let plettede bananer og olivenolie, der nærmer sig ”Mindst-holdbar til”-datoen.Det er eksempler på varer, der kan findes på hylderne i Wefood - Danmarks første butikskæde med overskudsmad.

Wefood forhandler udelukkende fødevarer, der af den ene eller anden grund er blevet kasseret af supermarkeder, leverandører, grossister eller producenter. De kan dog sagtens spises – og sælges til en pris, der ligger mellem 30 og 50 procent under almindelig pris.

Nu åbner Wefood en butik centralt på Vesterbro Torv 1A som den første af sin slags i Aarhus, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood, og det glæder generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, at man nu kan byde aarhusianerne velkommen i madspildsbutikken.

- Jeg glæder mig meget til, at vi åbner i Aarhus. Vi kan mærke, at interessen for at mindske madspild vokser, og det gørWefood endnu mere relevant. Vi ser frem til, atvi snart kanfortsætte kampen for atmindskemadspildsammen med aarhusianerne og samtidig hjælpe mennesker rundt omkring i verden, der sulter, siger hun.

Butikken er den første af sin slags i Aarhus, men konceptet er allerede afprøvet med succes i København, hvor de første to butikker åbnede i 2016.

Wefood bliver drevet af frivillige, og der er stor interesse for at være med til at åbne butikken.

Flere end 100 personerhar allerede meldt sig som frivillige, og det glæder Birgitte Qvist-Sørensen.

- Ligesom vores genbrugsbutikker er Wefood afhængig af frivillige ildsjæle, der vil bruge nogle kræfter på at bekæmpe madspild og samtidig tjene penge til mennesker i nød. At så mange allerede har meldt sig tyder på, at Wefood vil blive rigtig vel modtaget i Aarhus, siger hun.

En af de butikker, der vil levere overskudsvarer til Wefood Aarhus, er føtex, og her glæder man sig over den gensidige nytteeffekt, som samarbejdet giver,siger Thor Jørgensen, direktør i føtex.

- Vi har sat os nogle meget ambitiøse mål i føtex for at reducere madspild. Faktisk sigter vi efter at halvere mængden af mad, der går til spildesenest i 2030. Vi har en gang imellem mad i butikkerne sidst på dagen, som ikkebliver solgt, og som har kort holdbarhed. Her er det godt, vi har en samarbejdspartner somWefood, så maden kan blive spist. Det er win-win for maden, klimaet og for Folkekirkens Nødhjælps arbejde med mennesker i nød, siger han.

Udover frivillige og leverandører er der to væsentlige medspillere i realiseringen af den aarhusianske Wefood-filial, nemligPoul Due Jensens fond (Grundfos Fonden), som har doneret 1 million kroner,og Købmand Herman Sallings Fond (Salling Fondene),der har støttet med 350.000 kroner.

Flere end 1000 danskere har været med til at støtte projektet ved at købe en folkeaktie.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109