23948sdkhjf

Danmarks dyreste whisky solgt

En nordjysk investor har smidt mere end en halv million kroner på bordet.

”Balvenie D.C.S. Compendium Chapter 3” er navnet på det luksuriøse whiskysæt, som består af fem whiskyer og er blevet solgt til en pris på 549.ooo kroner.

Indehaverne af Whisky.dk troede knap nok deres egne ører, da salget til en gruppe af investorer i Nordjylland var en realitet. De havde i forvejen satset, da de valgte at købe whiskysættet af spiritusdistributøren Hans Just.

Lykkelige sælgere
”Balvenie D.C.S. Compendium Chapter 3”-sættet består af i alt fem whiskyer, som hver repræsenterer et årti fra 1960'erne og op til 00'erne. Alt fra indhold til indpakning er specialfremstillet og kun forbeholdt de få - med et oplag på blot 50 sæt på verdensplan.

- Vi har altid interesseret os for de ekstraordinære whiskyer, og vi var sikre på, at vi godt kunne finde nogle købere til dette meget unikke ”Balvenie D.C.S. Compendium Chapter 3”-sæt, for en investering i en sådan whisky-kaliber må anses for at være fornuftig, fortæller Henrik Olsen, som er én af to indehavere af Whisky.dk.

Begejstringen og lettelsen var derfor også stor, da køberen til sættet blev fundet:

- Vi dansede rundt på vores alt for få kvadratmeter i vores lille butik, fortæller Henrik Olsen.

Jesper Kjær er portfolio manager hos Hans Just og oplever lige nu en decideret eksplosion på whiskymarkedet, når det gælder de særlig eksklusive whisky-varianter:

- Den stigende interesse for whisky er ikke bare forbeholdt udlandet, men lever også i bedste velgående inden for Danmarks grænser, hvor samlere og investorer udviser stor interesse. Samlerne køber dog sjældent whiskyen for at drikke den - derimod er det whiskyens historie, sjældenhed og kvalitet, der gør den til et attraktivt samleobjekt, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094