23948sdkhjf

Tobaksfamilie øger milliardformuen

For første gang i årevis er der overskud på snus
Tobaksfamilien Gundersen fortsætter med at fylde kassen i Assens på Fyn: Sidste år fik familien det største overskud i de seneste 10 år og har nu en samlet formue på 1,36 milliarder kroner.

Det skriver Fyens.dk.

Familien Gundersen ejer de adskilte koncerner Alex Gundersen Tobacco Company, Assens Tobaksfabrik og Silkisif. Samlet set gav de sidste år et resultat før skat på 81 millioner kroner mod 37 millioner i 2016.

Selv produktionen af snus gav overskud efter mange år med store tab, men den altdominerende indtægtskilde er investeringen af familiens store formue, som stammer fra ikke mindst salget af tobaksvirksomheden Orlik i Assens, nævner Fyens.dk.

I 2017 har familien solgt sine ejerandele i virksomhederne Stelton, H.P. Schou og Nordlux.

Rent produktionsmæssigt har ejerne Georg Gundersen, Alex Gundersen og Dorthe Fink Gundersen god fidus til snus, og altså ikke mindst efter sidste års overskud. Snusaktiviteterne, der plejer at give underskud, gav sidste år et overskud på 2,7 millioner kroner før skat mod et minus på 8,7 millioner kroner året før.

- Det har været noget tungere at bygge op, end vi havde ventet. Men vi har holdt fast i strategien hele vejen igennem, og det er den, der nu giver resultater. Vi håber, at 2017 blev et vendepunkt - 2018 er i hvert fald begyndt godt, siger direktør Georg Gundersen til Fyens.dk.

Snustobakken bliver produceret i Assens og sælges på det store svenske snusmarked.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08