23948sdkhjf

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017
Den sønderjyske brødproducent Kohberg er igen på rette spor.

Det tør direktør Peder Christensen godt slå fast, efter at Kohberg har færdiggjort sit regnskab for 2017. Det viser godt nok et underskud efter skat på 5,7 millioner kroner, men det er immervæk en kraftig forbedring i forhold til året før, hvor underskuddet var på 28,7 millioner.

- Vi må erkende, at det stadig ikke er helt godt. Vi burde kunne få en omsætning på 928 millioner kroner omsat til en positiv indtjening - men vi er på den rigtige rejse, konstaterer direktøren, der kom til Kohberg i august 2016.

Han regner med, at resultatet for 2018 lander lige omkring nul, og at der "helt klart" er overskud i 2019.

Investerer 30 millioner
Peder Christensen oplyser til Food Supply, at Kohberg regner med at investere omkring 30 millioner kroner på især nyt produktionsudstyr i løbet af i år.

- Det vil vi jo ikke få effekt af med det samme. men det vil bidrage til, at vi står godt rustet til fremtiden, påpeger brøddirektøren. Han nævner også, at Kohberg i 2017 fik gode folk ind på nogle ubesatte lederposter.

Kohbergs 2017-omsætning på de 928 millioner var den laveste i årevis, og en tilbagegang på 14 millioner i forhold til 2016-tallet, som også var det laveste i årevis.

Ifølge Peder Christensen hænger både omsætning og resultat sidste år sammen med en meget hård konkurrence på brødmarkedet. Desuden har der i 2017 været en del prisstigninger på råvarer og almindelige produktionsomkostninger, som det ikke er lykkedes for Kohberg at få kompensation for via nødvendige prisstigninger eller rationaliseringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157