23948sdkhjf

Købmændene giver pris til Selina Juul: Flid og fokus er vejen til succes

I går modtog Selina Juul en ny pris "Stræberen" indstiftet af De Samvirkende Købmænd for hendes kamp mod madspild.

De Samvirkende Købmænd, DSK, har indstiftet en pris for at hylde Stop Spild Af Mad, der gennem 10 år har kæmpet mod madspild.

Prismodtageren i 2018 er Selina Juul, der stiftede Stop Spild Af Mad i 2008.

Med prisen følger skulpturen "Stræberen" udført af billedhugger Torben Bøgh Hansen samme år, som Selina Juul fik sået frøene til en af Danmarks stærkeste græsrods- og forbrugerbevægelse.

Det fortæller DSK i en pressemeddelelse. 

Rema 1000 valgte som en af de første dagligvarekæder at indgå et samarbejde med den nye forbrugerbevægelse.

Det førte til, at alle former for mængderabatter blev afskaffet, da det fører til overforbrug og spild af mad.

Meny var blandt de første til at sætte prisen ned på varer med kort holdbarhed for at få dem solgt før udløb af sidste salgsdato.

Flere detailkæder har siden kopieret købmændenes tiltag, hvad der gør kampen mod madspild til en ny konkurrenceparameter.

Stop spild af mad

Da Selina Juul som 13-årig rejste med sin mor fra Moskva til Danmark, bed hun især mærke i det store udvalg af lettilgængelige fødevarer.

Hun undrede sig over, at hendes skolekammerater ofte smed noget af madpakken ud. Senere så hun madspild i stor stil, da hun var i praktik hos en bager.

I 2008 oprettede hun Facebook-gruppen Stop Spild Af Mad og blev pludselig citeret i landsdækkende medier. Hun vidste, at hun havde ramt et behov for et opgør med en madkultur, der var kørt af sporet.

DSK har alle årene arbejdet tæt sammen med Selina Juul, og adm. direktør John Wagner, DSK, motiverer, at prisen "Stræberen" i dag på Folkemødet på Bornholm går til Selina Juul:

- Selina har en eminent evne til at skabe alliancer, der kan fremme kampen mod madspild. Hun har forståelse for at understøtte det operationelle på butiksniveau og det strategiske hos interesseorganisationer og politikere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109