23948sdkhjf

Danskerne om bæredygtighed: Det er vores ansvar

Bæredygtighed fylder i bevidstheden, men danskerne aner grundlæggende ikke, hvordan de vælger en bæredygtig livsstil, viser en ny undersøgelse.

Størstedelen af danskerne vil gerne leve bæredygtigt, viser en ny undersøgelse fra Arla, der kortlægger danskernes viden om bæredygtighed og adfærd i dagligdagen.

Men samtidig er danskerne også i vildrede over, hvordan det egentlig kan lade sig gøre i praksis.

Mens vi ivrigt sorterer skrald og smider tøjet til genbrug, siger mere end seks ud af ti danskere nemlig også, de ikke ved, hvad der egentlig er bæredygtigt eller ej, fortæller Arla i en pressemeddelelse. 

- Bæredygtighed fylder meget i forbrugernes bevidsthed. Og vi oplever også en stigende interesse i produkter, som forbindes med bæredygtighed som fx økologi. Men samtidig kan vi også se, at der hersker en forvirring blandt forbrugerne om, hvad bæredygtighed egentlig indebærer. Og jeg kan reelt godt forstå det, for bæredygtighed er en meget kompleks størrelse, der rækker langt bredere end en diskussion om konventionel eller økologisk mælk, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Det synspunkt bakkes op af Anne Glad, der er ekspert i forbrugeradfærd:

- Bæredygtighedsdagsordenen er ny, og folk er stadig forvirrede. Hvad betyder bæredygtighed i praksis? Det fremgår klart af resultaterne af undersøgelsen, at folk ikke ved, hvad de skal gøre, siger Anne Glad og tilføjer, at danskernes opfattelse af begrebet ’bæredygtighed’ er snæver:

- Vi fokuserer primært på klima og miljø, men det omfatter jo også arbejdsvilkår og andre områder, der ikke er foldet ud overhovedet.

Fakta om undersøgelsen

I forbindelse med Folkemødet 2018 har Arla har gennemført en undersøgelse om danskernes viden og holdning til bæredygtighed samt egen adfærd i forbindelse med at leve bæredygtigt.

Undersøgelsen er foretaget gennem Epinions Danmarkspanel blandt 1.000 danskere mellem 18 og 75 år i maj 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093