23948sdkhjf

Forlænget vejarbejde tvinger Kari til at lukke sit kafferisteri

Lukningen af Lyngevej ved Knebel på Djursland midt i højsæsonen rammer flere erhvervsdrivende hårdt

Kari Baklund driver Mols Kafferisteri ved Knebel på Djursland. Eller det vil sige, at det gør hun kun lidt endnu. Forretningen lukker snart ned på grund af et vejarbejde.

Kafferisteriet ligger nemlig på Lyngevej, hvor der i en længere periode har været spærret på grund af kommunalt kloakeringsarbejde. Det er rendt ind i vanskeligheder, der forlænger arbejdet til august.

- Vi lukker nu, fordi vi ikke tror på, at vi kan tjene penge. Vi tror, at vi taber penge, hvis vi bliver ved med at holde åbent hen over sommeren, siger Kari Baklund til TV2 Østjylland.

Vejarbejdet dræber simpelthen omsætningen. Det er hun ikke den eneste, der oplever. Kurt Haugaard driver ikke langt fra kafferisteriet Mols Bjerge Feriecenter. Hans omsætning er faldet til det halve under arbejdet.

- De behøver da ikke lave det lige ugen, før sæsonen starter. Det her er et feriecenter, hvor der kommer en masse mennesker, som ikke ved det her, siger han til TV2 Østjylland.

Afspærringen skulle være afsluttet, men nu er det blevet forlænget til august. Bag arbejdet står Syddjurs Spildevand. Her fortæller direktøren Søren Petersen, at det er uforudsete problemer, der har udskudt åbningen af vejen.

- Der var vandproblemer i jorden og blød bund, der gjorde, at vi var nødt til at skifte noget ud og fjerne det vand, inden vi kunne fortsætte. Det forsinkede os, forklarer Søren Petersen.

Han beklager over for de forretningsdrivende, men slår fast, at Syddjurs Spildevand blot gør sit arbejde og på ingen måde forsøger at genere nogen mere end højst nødvendigt.

Det kan Kari Baklund så desværre ikke bruge til ret meget. Hun lukker kafferisteriet ned og forsøger i stedet at se frem af.

- Vi skal have fundet ud af, hvor i kæden mellem kommunen, spildevand og den udførende entreprenør det er, at erhvervspolitikken bliver kastet ud med badevandet, siger hun.

Syddjurs Spildevand oplyser i dag, at vejen vil være om ikke færdig så farbar fra 1. august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25