Medstifter af Gomore: Salg af overskudsmad kan blive stort

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevareminister vil lempe regler for madsalg mellem private, og det hilses velkommen af iværksætter.

Et stykke tærte, en portion gullaschsuppe eller måske nogle lækre napoleonshatte.

Læs også: Bager må droppe To Good to Go grundet kundeklager

Det er eksempler på den mad, som danskerne får lettere ved at sælge til hinanden.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil lempe reglerne for, hvor meget mad private må sælge uden at være registreret som fødevarevirksomhed.

- Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad, siger han i en pressemeddelelse.

Han ser det som "en håndsrækning til borgere, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien".

Læs også: Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

Under de hidtidige regler har det været tilladt at sælge mad til andre op til ti gange om året.

Men nu bliver det muligt at sælge fire-fem måltider om ugen, uden at der stilles særlige krav til udbyderen.

De nye muligheder hilses velkomne af Søren Riis, der er iværksætter og medstifter af kørselstjenesten Gomore.

Han har udviklet en onlineplatform for deling af overskudsmad, Delihood.

Læs også: Købmændene giver pris til Selina Juul: Flid og fokus er vejen til succes

Med de nye regler spår han en stor fremtid for privat madsalg.

- Vi ser det som en lille madrevolution, siger han.

- Folk laver og spiser mad tre-fire gange hver dag. Hvis vi kan koordinere det på en smart måde, så er der både penge og tid at spare - og en masse kulinariske oplevelser at tilbyde, siger han.

Det er op til udbyderne selv at sørge for, at fødevaresikkerheden og kvaliteten af maden er i orden.

Læs også: Rema 1000 vil sælge krumme grøntsager

- Det er ikke anderledes, end når vi spiser hos venner, siger Søren Riis.

Der vil være et system med rating af den købte mad, og det vil ifølge Søren Riis også være med til at sikre en høj standard.

Da salget af maden foregår via onlineplatformen, registreres antallet af solgte måltider per person. 

På den måde kan man holde hånd i hanke med, at den enkelte udbyder ikke snyder og sælger mere mad, end reglerne tillader.

- Vi tror på, det kan blive stort. Det vil kræve tid. Men det gjorde det jo også, da vi lavede Gomore, siger Søren Riis.

/ritzau/



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Knivbevæbnet røver truede personale i Lidl - smed kniv og penge fra sig

Ansatte ryster i bukserne over netbutikker

Spar-købmand fordobler omsætningen

Meny-butik er gået konkurs

Købmandsbutik i vante rammer efter loftuheld

Købmand lukker, hvis det kikser med køber

Nyhedsbrev

Rema 1000 udvider med 300 kvadratmeter

Grænsehandel holder nu åbent døgnet rundt

Analyse: Sommeren 2018 er bitter

Spar Klitmøller udvider for millioner

Spar Klitmøller næsten fordobler arealet, når købmand Mikael Konradsen udvider butikken.

Skuffede aktionærer vender ryggen til Matas

Matas-aktien er halveret siden sidste sommer. Ambitiøs investeringsplan har ikke vendt udviklingen.

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Debat: Mere pant på plast er godt - men ikke nok

Debatindlæg af Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien.

Overvejer hjælp til tørkeramte landmænd

Street food klar i Fredericia

Coop.dk klar med unikt koncept til danskere på sommerhusferie

Danskerne elsker sol, sommer og hygge

Se her hvad danskerne bruger ekstra penge på om sommeren.

1

Nemlig.com lancerer Måltidskasser

For kunder i Storkøbenhavn kan der afgives bestilling inden klokken 12 med levering af Måltidskassen den samme dag.

Mistanke om listeria: Coop kalder søde majs tilbage

Dyrevelfærd hitter hos danskerne: Føtex, Netto og Bilka har løftet salget med en kvart milliard

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Av min mund: Bagels - nu med metaltråde

Købmand dybt frustreret over chikane-tyve

En ansat har sagt op, efter to koldblodige butikstyve har chikaneret Spar-butik i flere måneder.

De små fødevareproducenter under pres: Bøderne er ude af proportioner

De er presset af store detailkæders tårnhøje bøder ved tilbagetrækning af produkter

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Renoveret brugs på 1900 kvadratmeter genåbnede

3-stjernet er ikke tilfreds med lille fremgang

Maj slår alle pant-rekorder

Lidl tilbagekalder salmonellaramte kalkunschnitzler

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Forsøgte at røve sig til penge med en skruetrækker

Tredje Lidl-butik åbnet i Horsens

Forbrugerrådet: Fjern skumlegetøj fra børneværelserne

Politikere ønsker ikke uvildig undersøgelse i sag om Café Kaffegal

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sådan gik det GTS-nettet i 2017

Energieksperter slutter sig til Synergi

Skab tillid med klima ikon

Shark & Co. styrker bemandingen

Mathias er udlært elektriker hos EL:CON i Holstebro

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Kalu åbner to madsteder på Smukfest 8.-12. august

Anders er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Er sommertid = læringstid?

Gratis videreuddannelse for 10.000 kr. om året for faglærte/ufaglærte

Nyt kursus - Dagbøder og forsinkelse

Invitation til årskonference: Fra FN's Verdensmål til bundlinjen i dit firma, d. 1.10 i Fredericia

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Integreret, intelligent og effektivt cash management med Glory Ci10 og/eller Ci100

Med Mix & Match hjælper du dine kunder med at designe deres kontakter

Bernhard er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Konference om Alment boligbyggeri i København 2019-2029

Træt af at blive blitzet?

Konference - Herning - de store projekter

Er der mobning og mistrivsel hos jer?

En vare uden foto er som en vare uden pris: Ret svær at sælge

Effektivt kø management i Lagkagehusets butikker

Frederik er udlært elektriker hos EL:CON i Grenaa

Nye kabeltromler til fagfolk og seriøse gør-det-selv'ere

Smart solcellelampe er den perfekte ledsager til udeliv og arbejde væk fra ...

Send til en kollega

0.218