23948sdkhjf

Medstifter af Gomore: Salg af overskudsmad kan blive stort

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevareminister vil lempe regler for madsalg mellem private, og det hilses velkommen af iværksætter.

Et stykke tærte, en portion gullaschsuppe eller måske nogle lækre napoleonshatte.

Læs også: Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Det er eksempler på den mad, som danskerne får lettere ved at sælge til hinanden.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil lempe reglerne for, hvor meget mad private må sælge uden at være registreret som fødevarevirksomhed.

- Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad, siger han i en pressemeddelelse.

Han ser det som "en håndsrækning til borgere, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien".

Læs også: Too Good To Go rykker ind på Q8

Under de hidtidige regler har det været tilladt at sælge mad til andre op til ti gange om året.

Men nu bliver det muligt at sælge fire-fem måltider om ugen, uden at der stilles særlige krav til udbyderen.

De nye muligheder hilses velkomne af Søren Riis, der er iværksætter og medstifter af kørselstjenesten Gomore.

Han har udviklet en onlineplatform for deling af overskudsmad, Delihood.

Læs også: To madspildsgrupper strides i Sorø

Med de nye regler spår han en stor fremtid for privat madsalg.

- Vi ser det som en lille madrevolution, siger han.

- Folk laver og spiser mad tre-fire gange hver dag. Hvis vi kan koordinere det på en smart måde, så er der både penge og tid at spare - og en masse kulinariske oplevelser at tilbyde, siger han.

Det er op til udbyderne selv at sørge for, at fødevaresikkerheden og kvaliteten af maden er i orden.

Læs også: Stor interesse for nyt partnerskab mod madspild

- Det er ikke anderledes, end når vi spiser hos venner, siger Søren Riis.

Der vil være et system med rating af den købte mad, og det vil ifølge Søren Riis også være med til at sikre en høj standard.

Da salget af maden foregår via onlineplatformen, registreres antallet af solgte måltider per person. 

På den måde kan man holde hånd i hanke med, at den enkelte udbyder ikke snyder og sælger mere mad, end reglerne tillader.

- Vi tror på, det kan blive stort. Det vil kræve tid. Men det gjorde det jo også, da vi lavede Gomore, siger Søren Riis.

/ritzau/



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny analyse viser tendenserne inden for julehandel

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Så er øl-is fra Thy klar

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Lidl og Waste Hunt vil fjerne affald fra naturen

Nyhedsbrev

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Modig butiksansat satte sig ind tyvs bil og trak håndbremsen

Netsupermarked: Selvkørende robotter er næste revolution

- Det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger Stefan Plenge fra Nemlig.

Fakta klar til at skære 20 procent af energiforbrug

Regeringen og DF vil lade små robotter bringe varer ud

Minister vil fremsætte lovforslag om forsøg med robotlevering af mad, medicin og dagligvarer. Supermarkeder er interesserede.

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Carlsberg undersøges for kartelmistanke i Indien

Nu er der 10 Rema 1000-butikker i Randers

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

700 æsker romkugler på en måned

I foråret vandt Carsten Bjørn Bak Matthiesen for "Danmarks bedste romkugler" på Foodexpo. Siden er der røget 400.000 romkugler over disken i det lille Nørre Aaby Bageri

12 udviklingshæmmede klarer ærterne i Bilka

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Halloween-sminke til børn indeholder uønsket kemi

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Naturli' Foods brager frem i England

Stor engelsk detailkæde vil sælge dansk plantebaseret fars i 400 butikker.

1

Her er vinderne af årets fødevarepriser

I går blev de bedste butikker i tre kategorier kåret, da Landbrug & Fødevarer afholdt årets Fødevaredag.

Salmonellaadvarsel mod oksekød fra Himmerlandskød

Pakker solgt i Bilka og Føtex er kaldt tilbage

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Coop tester nyt koncept i Kvickly Viby

Netto åbner ny butik i Randers

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Foodservicebranchen vokser videre

Kenni kan ikke blive økologisk landmand: Markedet er mættet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober 2018 hos FORCE Technology

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Stor dagligvarekæde køber fødevaregodkendte reoler

Hør om erfaringer med konvertering til biobrændsler på kedelkonference

Slut dig til et elektrisk netværk!

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

PALOMAT® styrker teamet

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Hørkrams efterårsmesse: Mød Kalu på stand nr. 302 i Bella Center

Send til en kollega

0.297