23948sdkhjf

Ikea i nyt samarbejde om det smukke, grimme og vidunderlige i hjemmet

En af Sveriges mest anerkendte glas- og keramikkunstnere har netop offentliggjort sit samarbejde med Ikea.

Ikea har netop offentliggjort et nyt samarbejde med den anerkendte, svenske glas- og keramikkunstner, Per B. Sundberg. 

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

Per B. Sundberg kendes bedst for sine anderledes rå nipsgenstande der, baseret på folkeminder, ofte har motiver som svampe, kranier og pudler.

Kombinationen kan lyde skør, og måske derfor karakteriseres Per B. Sundberg bedst som en rebel med masser af humor.

Men bag det skæve udtryk er en håndværksmester med en stor passion for materialer og en stræben efter at udfordre folks forventninger. For Per B. Sundberg er det nemlig følelserne, der driver værket – ikke trends.

- Ved at bruge noget, der i forvejen eksisterer og sætte det sammen med noget helt andet, skaber Pelle en helt ny sammenhæng, der gør det interessant. Han har et øje for det og ser dét twist, som andre ikke ser, siger Nike Karlsson, kreativ leder for Föremål hos Ikea.

Med øje for det unikke

Föremål er den fjerde kollektion, som Ikea lancerer med et svensk designikon.

Tanken med disse samarbejder er at udforske svensk designs kulturarv og bruge det på nytænkende vis med Ikeas identitet.

Hvor Per B. Sundbergs kunst adskiller sig fra Ikeas mere enkle og funktionelle stil, har de nysgerrigheden og trangen til at udfordre det almindelige til fælles. Og samarbejdet har også været spændende for Per B. Sundberg.

- Jeg nyder at afprøve forskellige ting og udfordre folks forventninger. Nu kan jeg få lov at skabe en bakke, der er industrielt produceret og solgt for under 75 kr., hvilket gør mine ting tilgængelige til et større publikum. Jeg kan godt lide det demokratiske aspekt i det, siger Per B. Sundberg.

For Per B. Sundberg har betegnelsen for, hvad der betegnes som smukt og grimt altid været et fundamentalt spørgsmål, hvilket han også udfordrer gennem kunsten. For ham er det at skabe noget, man elsker, uden at kunne forklare hvorfor, det essentielle.

Föremål lanceres i september 2018 som en særkollektion i en begrænset periode.

Kollektionen indeholder boligtilbehør og nipsgenstande som f.eks. lysestager, puder og vaser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173