23948sdkhjf

Pandora siger farvel til topchef efter nedjustering og aktiefald

Pandora har sat jagten ind på en ny topchef. Anders Colding Friis stopper med udgangen af august.

Smykkeselskabet Pandora skal have ny topchef. Anders Colding Friis fratræder med udgangen af august, oplyser selskabet.

Meddelelsen kommer samme uge, hvor Pandora måtte meddele aktiemarkedet, at salget ikke vokser så meget som ventet. Efterfølgende tog aktiekursen et markant dyk.

Ifølge Pandoras bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, skal et midlertidigt ledelsesteam overtage styringen, indtil der er fundet en ny topchef. 

- Bestyrelsen anerkender den betydningsfulde rolle, Anders Colding Friis har haft i selskabets ledelse og i særdeleshed i forbindelse med udarbejdelsen og formuleringen af den rette nye strategi til sikring af Pandoras fremtidige succes, siger Peder Tuborgh. 

Anders Colding Friis har siddet i spidsen for det danske smykkeselskab i tre og et halvt år.

Ifølge flere analytikere er ledelsesskiftet en naturlig konsekvens af manglende tillid fra investorerne.

- Der er i kølvandet på de mange skuffelser, som Pandora har leveret, blevet opbygget en mistillid til ledelsen i markedet, siger Janne Vincent Kjær, der er Pandora-analytiker i Jyske Bank. 

- Nedjusteringen i mandags var dråben, der fik bægeret til at flyde over – også fordi det sker så kort tid efter, at Pandora har lanceret deres nye strategi. Så chefskiftet skal ses i det lys. Der er brug for friske øjne, tilføjer hun.

Samme analyse har senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Det er den nuværende finansdirektør, Anders Boyer, som overtager ledelsen sammen med Jeremy Schwartz. Han kommer til Pandora 1. september som ny driftsdirektør. Jeremy Schwartz er tidligere topchef i detailkæden The Body Shop.

Pandora vil desuden hente flere kræfter med erfaring fra større globale forbruger- og detailvirksomheder.

Bestyrelsen skal derfor udvides med flere medlemmer, der har de kompetencer på cv'et.

Mandag aften nedjusterede Pandora overraskende sine forventninger til 2018. De gik fra en forventet vækst på syv til ti procent til nu fire til syv procent. 

Det skete samtidig med, at udvalgte tal fra regnskabet blev offentliggjort. De viste tilbagegang i omsætning og indtjening.

Tirsdag meddelte Pandora, at selskabet vil sige farvel til knap 400 ansatte globalt på grund af omstruktureringer. Det svarer til 1,5 procent af de i alt 27.000 ansatte.

Investorerne kvitterede for nyhederne med at sende aktiekursen ned med 24,4 procent. Faldet sænkede værdien af smykkevirksomheden med 11,5 milliarder kroner. 

Med nyheden om chefskiftet indhentes dog noget af det tabte. Torsdag åbnede Pandora med en stigning på ti procent.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078