23948sdkhjf

Vin-kæde åbner butik nummer 32

Trods benhård konkurrence og små marginaler i branchen har vinkæden Vinoble vind i sejlene.

Butik nummer 32 er netop åbnet i Svendborg, og om kort tid åbner butik nummer 33 i hovedstadsområdet, fortæller kæden i en pressemeddelelse. 

Det er et skarpt blik på forhandlernes indtjening, et bredt sortiment og en god næse for nye, spændende vine og spirituosa, der gør forskellen, skriver kæden.

Det har blandt andre Lene Nielsen, der netop har åbnet sin anden Vinoble-butik i Sydfyns hovedstad Svendborg, gavn af.

I forvejen har hun butik i Ringe på Midtfyn. Hun ejer selv begge butikker og har en franchiseaftale med Vinoble, der drives af Østjysk Vinforsyning.

 – Nu har jeg være med i kæden siden 2005, og vi har et fantastisk samarbejde. Også her ved åbningen af butikken i Svendborg har jeg fået fuld opbakning og masser af hjælp. Det har været helt perfekt, Vinoble er nærmest som en familie. Og det er dejligt, at kæden vokser, da det øger mulighederne for gode indkøb og flere at sparre med, siger Lene Nielsen, hvis butik i Svendborg drives af datteren Malou Hye Nielsen og hendes mand Ole Hye Nielsen.

De turde springe ud i det, fordi tre vinbutikker i byen lukkede for nylig, fordi både datter og mand var klar, og fordi byen besøges af mange glade, købelystne turister om sommeren. Desuden ved hun fra butikken i Ringe, hvad der sælger.

Specialhandelen udfordret

Det er ingen selvfølge, at en kæde af vinforretninger vokser. Branchen er meget konkurrencepræget, og det kan være svært at tjene penge med de store supermarkedskæder som konkurrenter, har Vinoble oplevet.

– Vi må sige, at vi er udfordret i specialhandlen. Udviklingen i omsætningen har om ikke været faldende, så i hvert fald stillestående. Alligevel er vort salg til specialhandlen steget, fortæller Niels Nørgaard, partner og salgsansvarlig i Østjysk Vinforsyning.

– Det skyldes dels, at flere butikker har valgt kæden til, men også et bredt og dybt sortiment med mange nyheder hele tiden. Økologiske og biodynamiske vine er også noget, vi holder skarpt øje med, da der er en stigende efterspørgsel på dem. Spændende former for spiritus, især gin og rom, er også i vælten, så det skal vi også have på hylden til butikkerne. Det er også noget, kunderne gerne giver en god pris for, så avancen er bedre end på vin, fortæller Niels Nørgaard.

Han tilføjer at Vinoble altid sørger for at bakke butikkerne op med annoncering og gode kampagnetilbud, der giver lidt bedre fortjeneste, end det ellers ses i branchen.

Vinoble i Svendborg har placeret sig midt i byen, i en smuk bindingsværksejendom på Centrumpladsen 15 med perfekt beliggenhed til turistsæsonen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094