23948sdkhjf

Smukfests overskudsmad bliver til 6250 varierede måltider

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

83 organisationer nyder godt af Smukfests cirka 2,5 ton overskudsmad, som er lidt ud over det sædvanlige.

Burgere, nudler, sushi, chili con carne og tacos er blot nogle af de retter, som gæsterne på årets Smukfest kan mæske sig i rundtomkring på festivalpladsen.

Læs også: Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Men det er ikke kun gæsterne, der nyder godt af det store udvalg. Søndag begynder Fødevarebanken nemlig at samle overskudsmad ind fra de madboder, der er ved at pakke sammen for i år.

Det bliver til store mængder forskellig mad, som 83 organisationer for udsatte i Nord- og Midtjylland får fornøjelsen af.

- Sidste år fik vi 2,5 ton mad, og vi forventer cirka samme mængde i år. Det bliver til 6250 måltider, siger Jesper Kinnerup, der er driftschef for Fødevarebankens Aarhus-afdeling.

Han fortæller, at modtagerne især er glade for den store variation af madvarer, som kommer fra Smukfest.

Læs også: Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

- Det er blandt andet forskellige grøntsager, brød og kød. Ofte modtager vi ti paller af den samme mad, så det, vi får fra Smukfest, er en del mere varieret, siger Jesper Kinnerup.

Det er fjerde år, at Fødevarebanken og dens modtagere, som primært er krisecentre og væresteder, nyder godt af samarbejdet med Smukfest.

Et af værestederne er Kirkens Korshær i Horsens, hvor de er godt tilfredse med den forskelligartede overskudsmad.

Korshærsleder Kirstine Madsen oplever, at både frivillige og brugere glade for maden.

Læs også: Too Good To Go rykker ind på Q8

- Det er fantastisk, fordi vi får noget mad, som vi ikke plejer at kunne servere til vores brugere, siger hun.

- Det er rigtig godt at kunne servere noget varieret, måske lidt sundere og lidt mere særlig mad end normalt. 

Hun fortæller, at de frivillige i køkkenet også bliver mere inspirerede og har det sjovere, når de får nogle andre råvarer end vanlig at arbejde med. 

Kirkens Korshær i Horsens har dagligt omkring 35 brugere.

Læs også: Prinsesse Marie på besøg i FødevareBanken

- De lægger mærke til, at det er noget andet mad end normalt. Mange af dem er lidt konservative med, hvad de kan og ikke kan lide. 

- Med maden fra Smukfest prøver vi at lokke dem til at spise noget salat og nogle grøntsager, som de ellers ikke ville få, siger Kirstine Madsen.

/ritzau/



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Nyt Bilka-koncept betyder 30 nye arbejdspladser i Slagelse

I Storbritannien skal maskiner nu vurdere, om folk er over aldersgrænsen

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Studie: Smag i e-cigaretter danner cocktail med ukendt virkning

Gærende gløgg kaldt retur

- Det er ikke gløgg, vi har fremstillet. Den bruser, siger Claus Skov.

Nyhedsbrev

Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø

Fire megatrends kan få forbrugerne til at bruge milliarder mere på mad

Analyse viser, at hvis producenterne satser benhårdt på fire megatrends, så vil forbrugerne lægge mange flere penge i supermarkederne de kommende år

Verdens største supermarkedskæde sparer 1,3 mia. kr. ved at skifte elpærer

Vrimler med rotter ved købmandsruin: Nedrivning trukket i langdrag

For over tre måneder siden brændte købmandsbutikken i landsbyen Spørring mellem Randers og Aarhus. Borgerne er godt trætte af at se på købmandsruinen

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Lille bager vil også være online

Nu er juleræset i gang i butikkerne

- Jeg synes, det er håbløst og faktisk også respektløst, lyder det fra kunde.

Unge mænd flasher deres biler ved købmanden

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Ny analyse viser tendenserne inden for julehandel

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Lidl og Waste Hunt vil fjerne affald fra naturen

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Coop tester nyt koncept i Kvickly Viby

Netto åbner ny butik i Randers

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober 2018 hos FORCE Technology

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Stor dagligvarekæde køber fødevaregodkendte reoler

Hør om erfaringer med konvertering til biobrændsler på kedelkonference

Slut dig til et elektrisk netværk!

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

PALOMAT® styrker teamet

Send til en kollega

0.239