23948sdkhjf

Sommervarme giver dansk turismerekord

Den historisk varme sommer har givet rekordmange overnatninger i dansk turisme. Men vores naboer er endnu mere populære.

Det har været varmt i Danmark i år. Meget varmt.

Det er blandt årsagerne til, at dansk turisme i første halvår 2018 har ny rekord for overnatninger. 20,6 mio. overnatninger er det blevet til, og det er 0,6 mio. flere end den hidtidige rekord fra 2017, skriver erhvervsmediet dibusiness.dk.

- Vi har det første halve år oplevet en vækst i antallet af udenlandske turister på cirka 4,5 pct., som i høj grad kan tilskrives den flotte og lange sommer, vi har haft i år, siger fagleder for turisme Sune K. Jensen, Dansk Industri.

Brander Danmark internationalt

9,8 mio. af overnatningerne er sket med udlændinge under dynerne. Det betyder ifølge DI’s beregninger, at turisterhvervet i årets første 6 måneder har tjent omkring 8 mia. kr. på udenlandske gæster. 

Det kan også mærkes hos ferieboligudlejeren Enjoy Resorts.

- Vi har haft rekordhøj omsætning i juli, og vi forventer det samme fra august. Det varme vejr har haft en stor indflydelse på antallet af besøgende, der har vendt kurven fra sidst forrige regnfulde sommer. Og de solrige dage har virkeligt været med til at brande Danmark internationalt, siger Martin Iversen, adm. direktør, Enjoy Resorts.

Han kan dog også glæde sig over, at også en del danskere har valgt at blive hjemme. 

- Varmen har helt sikkert givet os større konkurrencedygtighed over for favoritdestinationer som fx Spanien, siger Martin Iversen.

Dansk turisme har behov for et løft 

Men til trods for rekorden er Sune K. Jensen ikke helt tilfreds med tallene. Danmark har nemlig ikke så stor fremgang som turisterhvervene i vores nabolande.

- Vi har faktisk alligevel tabt markedsandele til landene omkring os. Alene i det første halvår af 2018 er Danmark gået glip af 1 mia. kr. i omsætning, og det er ikke mindst Holland og Sverige, der i første halvår har formået at tiltrække flere turister end os, siger faglederen.

Derfor mener han, det er vigtigt, at politikerne på Christiansborg at politikerne på Christiansborg med den politiske aftale fra maj måned er blevet enig om at modernisere det offentliges indsats for at fremme turismen, påpeger han.

- Det vil gøre os i stand til også at tiltrække flere købestærke turister til landet og dermed give dansk turisme et tiltrængt løft, så vi bedre kan konkurrere med landene omkring os, siger Sune K. Jensen, til dibusiness.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562