23948sdkhjf

Gadesalget i København er præget af en rå stemning

Omfanget af gadesælgere i København er femdoblet siden 2010. Konkurrencen er blevet rå med vold, trusler og hærværk, siger sælgere.

Markedet for mobilt gadesalg af blandt andet mad og kaffe i København har udviklet sig til at være det vilde vesten.

Sådan siger en række gadesælgere til Politiken lørdag. 

De fortæller om deres oplevelser med en konkurrencesituation, der nu er så tilspidset, at der kæmpes om de lukrative pladser på gader og pladser med kriminelle midler som hærværk, vold og trusler med våben. 

Ifølge udsagn fra flere skyldes forråelsen blandt andet, at Københavns underverden har bevæget sig ind på markedet for gadesalg; et marked, der er kendetegnet ved let adgang og minimal kontrol. 

- Mig og mine medarbejdere er blevet truet, vi har oplevet vold og hærværk på vogne. Jeg har intet imod konkurrence og hård konkurrence. Det er okay at skulle stå tidligt op om morgenen for at få en god plads. Men når der kommer chikane, vold og hærværk, så er det ikke sjovt længere, siger en gadesælger til Politiken. Vedkommende ønsker af frygt for repressalier at være anonym. 

Københavns kommune oplyser til Politiken, at antallet af udstedte tilladelser til mobilt gadesalg af blandet andet mad og kaffe er femdoblet fra 130 i 2010 til 640 sidste år.

Og væksten forventes at fortsætte i 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078