23948sdkhjf

Bygma vil gøre bæredygtighed til sit dna

Bygma opruster sit fokus på bæredygtighed og bæredygtigt byggeri.

Efterspørgslen efter bæredygtigt byggeri vokser, og stadigt flere bygherrer har i dag bæredygtighed som et krav til byggeriet.

Derfor intensiverer Bygma, den største danskejede leverandør til byggeriet, nu sit fokus på bæredygtighed for at understøtte den udvikling og sikre markedets bedste rådgivning på området.

- Bygma har i mange år haft stort fokus på bæredygtighed, men nu øger vi vores engagement markant. Vi oplever større og større efterspørgsel efter bæredygtigt byggeri, og derfor vil vi nu i førersædet og igangsætter en række initiativer, der klæder vores medarbejdere optimalt på til mødet med kunderne, siger Ellen Bach Tegen, der er markedschef for Sjælland og Fyn og bæredygtighedsansvarlig i Bygma-koncernen.

Korps af ambassadører for bæredygtighed

Fokus på uddannelse og efteruddannelse af medarbejdernes kompetencer skal sikre, at Bygma nu og i fremtiden har førertrøjen på, når det gælder viden og vejledning om bæredygtigt byggeri.

- Bæredygtighed skal være en del af Bygmas dna, og det betyder konkret, at vi har sammensat et landsdækkende korps af "bæredygtighedsambassadører". De gennemgår en uddannelse, der rækker ud over den obligatoriske viden, der kræves for at blive PEFC- og FSC-certificeret. Uddannelsen tager medarbejderne med på en rejse fra skovens oprindelse, over krav til certificeringer til dokumentation af det bæredygtige træ og de øvrige bæredygtige produkter, som Bygma sælger. Det giver vores medarbejderne de kompetencer, der skal til for professionelt at kunne vejlede vores kunder inden for bæredygtighed, siger Ellen Bach Tegen.

 Ud over fokus på professionel vejledning, intern uddannelse og et ambassadørkorps tilbyder Bygma også sine leverandører at være med til at videreuddanne Bygmas medarbejdere i deres respektive produktkategorier.

Medarbejderne ser bæredygtighed som naturligt tema

I Bygma-forretningerne landet over har medarbejderne taget godt imod det større fokus på bæredygtighed. Det gælder eksempelvis i Bygma i Roskilde.

- Hos medarbejderne i Bygma Roskilde er bæredygtighed et helt naturligt tema og fokusområde. Bygmas ønske om uddannelse og videreudvikling af medarbejdernes kompetencer sikrer et fælles afsæt, der går hånd i hånd med medarbejdernes ønsker om at vejlede kunder og samarbejdspartnere optimalt og ud fra en bred viden om bæredygtighed, siger Jesper Nielsen, salgsdirektør i Bygma Roskilde og en af koncernens bæredygtighedsambassadør.

Bygma har i 2018 uddannet 90 medarbejdere til "bæredygtighedsambassadører". I 2019 ventes yderligere 150 Bygma-medarbejdere at gennemgå uddannelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.594