23948sdkhjf

Ikea udruller veggie hotdog verden over

Da Ingvar Kamprad grundlagde Ikea for 75 år siden, gik det hurtigt op for ham, at mætte kunder også er glade kunder; særligt når der skal tages store beslutninger om indretningen i hjemmet.

Siden da har mange startet eller afsluttet et besøg i Ikea med en hotdog til en 10’er eller en af de mange andre retter, som Ikea Restaurant eller Bistro tilbyder.

Nu tager Ikea verden over endnu et stort grønt skridt med lanceringen af den 100 pct. plantebaserede veggie hotdog.

Efter en vellykket testperiode i Malmø bliver den nemlig lanceret i alle europæiske varehuse i august og i de danske varehuse tirsdag d. 14 august – samme dag som det nye Ikea-katalog udkommer.

Det fortæller Ikea i en pressemeddelelse. 

Den nye plantebaserede ”pølse”, som kommer til at koste 10.-, indeholder blandt andet kål, røde linser, quinoa, løg, gulerod, kartoffelflager og ingefær.

- Vi står over for mange udfordringer i fødevareproduktion i dag, og en af dem er, at vi alle bliver nødt til at være mere bæredygtige. Med den globale rækkevidde vi har hos Ikea , mener vi også, at vi har et ansvar for at servere klimavenlig mad. Men det giver kun mening, så længe det også smager lækkert. Derfor er vi meget stolte af endelig at kunne lancere resultatet af lang tids udvikling og uendeligt mange smagsprøver, siger Stuart Cowan, Food Manager i Ikea Danmark. Han fortsætter:

- Og med flere end 100 mio. solgte hotdogs om året på verdensplan i vores varehuse, gør det en mærkbar forskel, at vi nu også kan tilbyde en langt mere bæredygtig version, der også smager rigtig godt, slutter han.

Ikea tilbyder også grøntsagsboller som alternativ til de ikoniske kødboller, og siden 2015 har Ikea kun solgt fisk, som er bæredygtigt produceret.

Men selvom der nu er en ny hotdog på menuen, er det stadig muligt at vælge den gode gamle version, når man lægger vejen forbi varehuset.

Næste skridt i rejsen mod flere plantebaserede alternativer bliver til næste sommer, når en helt ny plantebaseret softice lanceres.

Den nye veggie hotdog koster 10 kroner og kan købes i alle danske Ikea-bistroer fra den 14. august. I resten af Europa er der salgsstart i august, i USA til efteråret og andre markeder i 2019

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125