23948sdkhjf

Ny tænketank skal begrænse madspild i Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad, har fået idéen, og nu vil minister etablere tænketank om madspild.

Der skal ligge en solid faglig indsats bag, når vi begrænser madspild og tab af fødevarer i Danmark.

Læs også: 7-Eleven indgår landsdækkende samarbejde med Too Good To Go

Det mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Derfor vil han skabe en tænketank, hvor det offentlige og private virksomheder samarbejder med ansatte fra fødevarekæden, myndigheder og forskere.

- Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte, siger Jakob Ellemann-Jensen i en skriftlig kommentar.

Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group smides der i hele verden årligt mad ud for 1200 milliarder dollar (7700 milliarder kroner).

Læs også: Netto indgår i samarbejde mod madspild

Spildet kan begrænses med 700 milliarder dollar, hvis der sker en indsats på fem områder.

Tænketanken kan rådgive, foreslå initiativer, samle viden og tjekke ny indtjening, modeller og løsninger, som kan begrænse madspild og tab af fødevarer.

Tænketanken skal undersøge, om det er muligt at skabe "en overordnet frivillig aftale om et fælles reduktionsmål for hele værdikæden omkring fødevarer". Med særlige mål for brancher, kategorier og led i forsyningskæden.

Arbejdet skal hænge sammen med en ny national affaldsplan. Jakob Ellemann-Jensen er begejstret for et initiativ i august om partnerskab fra Salling Group og andre.

Læs også: Madspildsbutikker øger omsætning med 40 procent under corona-krisen

Ministeriet har drøftet initiativet med flere danske og udenlandske eksperter som Selina Juul. Hun har stiftet Stop Spild af Mad og er ophavsmand til idéen om en tænketank om madspild.

Tænketanken skal være internationalt orienteret. Der arbejdes på at lave et partnerskab med offentlige og private midler.

Miljø - og Fødevareministeriet vil præsentere planen om tænketanken på et møde, hvor virksomheder, organisationer og andre kan deltage og melde sig til arbejdet mod madspild.

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

OK øger støtten til foreningslivet med 30 procent

Lokale klubber og foreninger får ekstra hjælp til at klare sig igennem coronakrisen.

Tomatketchup er kaldt tilbage

Netto runder milepæl

Nyhedsbrev

13.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

1

Coronakrisen har fået os til at købe mere dansk

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Dansk tobaksgigant øger salget i kvartal præget af corona

Scandinavian Tobacco Group tør igen komme med en prognose for hele året, men usikkerheden er stor.

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Her er de nominerede til Mejeriprisen og Slagterprisen 2020

Ældre køber dagligvarer på nettet som aldrig før

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Politi: Åbning af caféer og værtshuse gik over al forventning

7-Eleven indgår landsdækkende samarbejde med Too Good To Go

Fra og med i dag kan man købe lykkeposer med overskudsmad i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Købmandsfond vil dele 10 millioner ud til lokale foreninger

1

Lagkagehuset er havnet i en shitstorm

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Lagkagehuset i modvind - kunder strømmer til lokal bager i stedet

Det aarhusianske bageri, SchweizerBageriet, har oplevet en markant stigning i antal af kunder, siden Lagkagehuset tidligere på ugen kom i modvind.

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Løgpølse ramt af plastikbøvl

Kims tabte også, fordi chipsene er rillede

Tre mænd begik røveri mod brugs i Nordsjælland

Kollaps i olieprisen giver laveste inflation i fire år

Politiet beklager: Lukkede spisesteder ved en fejl

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Dåsemakrel er et hit i coronatider

Cafébesøg og åbne skoler står øverst på danskernes ønskeliste

Coop bruger plastfolie til at lave nye indkøbsposer

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Med fokus på accessoires

ASSA ABLOY berøringsfri kontakt

Giv dit input til den teknologiske udvikling

HCS tilbyder fossilfri transport

Nyt katalog: Forsendelsesemballage til din webshop

Guld messekit, nu med håndspritstander u/b

Er din PC, tastatur og mus den rene bakterie og vira bombe?

Sølv messekit, nu med håndspritstander u/b

2020 Gartner Magic Quadrant for Multienterprise Supply Chain

Bæredygtig papiremballage med plastens fordele

Praktisk emballage til desinficerende vådservietter

5 områder hvor EDI skaber vækst i din forretning

Prime Cargo har ibrugtaget verdens største Autostore til 3PL

Din kommentar gør en forskel!

Håndspritstander, incl håndsprit

Vi presser prisen på ansigtsvisir i bund

Jobtitler har ændret betydning – er I fulgt med?

Send til en kollega

0.156