23948sdkhjf

Mænd finder venner på salgsportal - kvinder er mere kræsne

Kaj Ole fik en ven med i handlen, da han for et år siden solgte sin fiskestang - og han er langt fra den eneste.

På DBA er handel med brugte varer i højsædet, og det er nok de færreste, der tænker på genbrugsportalen som et sted, man kan få venner – og få den sags skyld kærester. 

Men ikke desto mindre er det noget, der sker. Og ikke engang så sjældent endda. Det viser en ny undersøgelse, som DBA står bag, fortæller DBA Guide

Her er 2.850 brugere af appen blevet spurgt, om de har fået venner eller kærester gennem DBA, og det kan hver 16. mandlige deltagere bekræfte.

Blandt de kvindelige adspurgte er det til gengæld kun hver 33., der har oplevet at blive venner og/eller kærester med folk, de har mødt gennem DBA.

 Ekspert: Kvinder er mere ”venskabskræsne”
- Mænd er bedre til at mødes over noget, man har til fælles. Har man en fælles interesse, som man dyrker sammen, vil de fleste mænd nok kalde sig for ’venner’. Sådan gælder det ikke for kvinder, lyder forklaringen fra Torben Bechmann Jensen, der er socialpsykolog på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Han er overrasket over, at det i gennemsnit er hver 20. adspurgte i undersøgelsen, der har oplevet at få venskabelige eller kæreste-agtige relationer til en anden DBA-bruger.

Men eksperten i sociale relationer kan godt genkende tendensen med, at mændene er dobbelt så ”gode” til at skabe relationer gennem DBA. For kvinder er nemlig mere venskabs”kræsne”:

- Kvinder synes ikke, det er nok kun at mødes over en fælles ting eller en fælles interesse. Kvinder skal også kunne tale ordentligt sammen, før de kan kalde sig ’veninder’, fortæller Torben Bechmann Jensen til DBA Guide.

Han forklarer desuden, at man skal være socialt anlagt for få skabt et grundlag for venskab i en handelssituation på DBA.

- Dem der bliver venner eller kærester på DBA har et socialt overskud, siger han til DBA Guide.

Kaj Ole fik en ven på grund af sin fiskestang
Kaj Ole Sørensen fra Ebeltoft er en af de mandlige DBA-brugere, som har fået sig en ven gennem genbrugsportalen. Han havde sat sin fiskestang til salg og endte med at blive venner med køberen:

- Køberen var 64-årige Petur fra Færøerne, som ville købe min fiskestang, nu hvor han alligevel var i Kolding for at besøge sin datter. Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en fælles interesse for fiskeri, og derfor endte jeg med at invitere ham til at overnatte i mit anneks, så vi kunne bruge en weekend på at fiske, fortæller 71-årige Kaj Ole til DBA Guide.

Og det gjorde de to passionerede hobby-fiskere så. Og med gevinst. Mange aborre og geder blev fanget den weekend.

- Jeg kunne med det samme mærke, at han var et dejligt menneske. Vi havde en god dialog. Nu har Petur inviteret mig til Færøerne, så vi kan fiske sammen igen, fortæller Kaj Ole til DBA Guide.

Han håber blandt andet på at fange fjeldørreder på Færøerne.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078