23948sdkhjf

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Danskerne har i den grad taget færdigretterne til sig. Ifølge en analyse fra Coop Analyse blev salget af convenience-produkter syvdoblet mellem 2010 og 2017.

Det mærker man også hos Løgismose Meyers, der begyndte at producere færdigretter til køledisken for knap fire år siden. I første omgang blev færdigretterne kun solgt i Meyers Deli, men så kom nemlig.com på banen og ville gerne sælge retterne, så fulgte Coop og dernæst Dansk Supermarked.

I dag producerer Løgismose Meyers 1,5 millioner enheder færdigretter om året, herunder fire varianter til Netto og ni varianter til Coop.

- Det er en helt okay vækstrate at gå fra 0 til 1,5 million på under fire år, lyder det tørt fra Henrik Toft, der er mejerichef på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Midtfyn, der siden efteråret 2017 også har produceret færdigretter.

Investering til 20 millioner kroner
På Midtfyn lå i forvejen koncernens mejeri med dertil hørende kvalitets- og vedligeholdelsesafdeling, og derfor var det oplagt at rykke produktionen af færdigretter fra Sjælland til det midtfynske.

Her er produktionen rykket ind i en 1.000 kvadratmeter stor tidligere lagerhal, som Løgismose Meyers allerede for flere år siden havde været forudseende nok til at lægge kloakering og andre installationer ind i, så lokalerne hurtigt kunne gøres produktionsklare.

I alt har koncernen investeret cirka 20 millioner kroner i fabrikken, som fremover skal levere lasagne, butter chicken, kalvefrikassé og andre færdigretter til det stigende antal danskere, som gerne vil betale for deres mad, men ikke ønsker at bruge alt for meget tid på at lave maden selv.

Tænkt på fremtiden
Skulle efterspørgslen på færdigretter stige yderligere, har Løgismose Meyers også gjort klar til yderligere investeringer i færdigretsfabrikken.

Der er således gjort klar til både ekstra gryder og en ekstra pakkelinje, fortæller Henrik Toft.

- Så der er skam tænkt på fremtiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063