23948sdkhjf

Dansk Erhverv: 1000-kronesedlen skal væk

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale, der blandt andet indebærer, at det ikke længere skal være muligt at bruge 500-eurosedler i Danmark. Dansk Erhverv bakker op og opfordrer til, at også 1000-kronesedlen bliver udfaset.

Regeringen, S, DF, R og SF har indgået en aftale, der blandt andet indebærer, at man ikke længere skal kunne bruge 500-eurosedlen her i Danmark.

Dansk Erhverv bakken op om tiltaget og mener desuden, at også 1000 kronesedlen kan udfases. 

- Det er et glimrende tiltag! Glimrende er det også, at flere politikere nu melder sig positivt stemt i forhold til at fjerne 1000-kronesedlen. Det kan vi i Dansk Erhverv kun bakke op om. Først og fremmest handler det om, at når de helt store sedler fjernes, så bliver det sværere at være kriminel i stor stil. Kriminelle foretrækker jo typisk kontanter, da de er noget nemmere at holde uden for myndighedernes søgelys. Det kan være ret svært at forklare, hvordan det kan være, at der står store beløb på ens konto, når man ikke har et arbejde, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Færre kontanter øger sikkerheden

Brian Mikkelsen peger på, at der er store fordele ved at udfase de store sedler.

- For butikkerne handler det om, at jo færre kontanter, der er i butikken, desto sikrere er det for de ansatte. Risikoen for et røveri, der måske endda kan udvikle sig voldeligt, er bare mindre, hvis potentielle gerningsmænd ved, at der er meget lidt at komme efter, siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen tilføjer, at kontanter også er dyre at bruge. De er forbundet med omkostninger for banker, butikker og forbrugere.

En undersøgelse viste for nogle år siden, at en betaling med kontanter er cirka dobbelt så dyr for samfundet som en betaling med for eksempel et dankort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111