23948sdkhjf

Kampagne fra vegetarer sammenligner kød med cigaretter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Firma bag måltidskasser vil have danskerne til at skære ned på kødet og tilbyder professionel hjælp.

En mor sidder og ryger, mens hendes søn med afsky i ansigtet forsøger at vifte røgen væk. Men det er ikke en smøg, hun har i munden. Det er en pølse. 

Læs også: I Storbritannien skal maskiner nu vurdere, om folk er over aldersgrænsen

Et sådant tv-klip vil fra mandag blive vist på mange af landets togstationer, busser samt gymnasier og uddannelsesinstitutioner, skriver Politiken.

Bag kampagnen står virksomheden Simple Feast, der sælger vegetariske måltidskasser. 

- Vi har først og fremmest lavet den for at illustrere, hvor absurd vi som mennesker opfører os. Det, vi i dag tænker på som normalt, vil vi i fremtiden nok tænke på som ret unormalt, siger Jakob Jønck, administrerende direktør i Simple Feast, til Ritzau.

Kampagnen slutter med at spørge seeren, om det ikke er tid til at kvitte kødet og giver en opfordring til at ringe til en hjælpelinje.

Læs også: Supermarkeder anklages for dobbeltmoral

Hvis man ringer til nummeret, sidder ernæringseksperter klar til at rådgive om, hvordan man kan skære ned for sit kødforbrug.

Spørgsmål: Er hjælpelinjen en gimmick, eller er det en rigtig hjælpelinje?

- Der sidder uddannede ernæringseksperter og læger bag telefonerne, så hvis du vil have seriøse spørgsmål, så får du seriøse svar, siger Jakob Jønck.

Flere fagfolk og organisationer kalder i Politiken sammenligningen mellem rygning og kød misvisende.

Læs også: Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Processeret okse- og svinekød såsom pølser, røget skinke og bacon øger risikoen for visse kræftsygdomme med 18 procent ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO. 

Til sammenligning øger rygning risikoen for at få kræft med 2500 procent. 

- At droppe kødet kan være okay, men det er vildledende at bruge skræmmekampagner og sammenligne det med rygning. Det er helt ude i hampen, siger ernæringsprofessor Arne Astrup fra Københavns Universitet til Politiken. 

De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser mindre end 500 gram kød om ugen. 

Jakob Jønck fra Simple Feast understreger, at meningen med kampagnen ikke er at påstå, at kød er lige så farligt som rygning. Det er ment som en "absurd joke". 

/ritzau/



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny kampagne skal få Danmark til at handle lokalt

Coop-formand: Vi går langt for at redde den sidste butik

Ansvarlighed er blevet noget, alle dagligvarekæder må tage alvorligt. Det presser medlemsejede Coop på hjemmebane.

FDB Møbler går i samarbejde med 20 design- og møbelhuse

Nu er FDB Møbler landsdækkende

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Danske æg får nyt kvalitetsstempel mandag

Flere restauranter går konkurs trods stigende spiselyst

Nyhedsbrev

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Nyt Bilka-koncept betyder 30 nye arbejdspladser i Slagelse

Fire megatrends kan få forbrugerne til at bruge milliarder mere på mad

Analyse viser, at hvis producenterne satser benhårdt på fire megatrends, så vil forbrugerne lægge mange flere penge i supermarkederne de kommende år

I Storbritannien skal maskiner nu vurdere, om folk er over aldersgrænsen

Studie: Smag i e-cigaretter danner cocktail med ukendt virkning

Gærende gløgg kaldt retur

- Det er ikke gløgg, vi har fremstillet. Den bruser, siger Claus Skov.

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Vrimler med rotter ved købmandsruin: Nedrivning trukket i langdrag

For over tre måneder siden brændte købmandsbutikken i landsbyen Spørring mellem Randers og Aarhus. Borgerne er godt trætte af at se på købmandsruinen

Coop tilslutter sig global kampagne for bedre arbejdsmiljø

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Verdens største supermarkedskæde sparer 1,3 mia. kr. ved at skifte elpærer

Lille bager vil også være online

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Nu er juleræset i gang i butikkerne

- Jeg synes, det er håbløst og faktisk også respektløst, lyder det fra kunde.

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Konservative: En pakke smøger skal koste 60 kroner

Mikrobryggerier kæmper for livet

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Kødkoncern har købt et Arla-mejeri

Tør sommer har givet den dårligste høst i 35 år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Energiledelse i nye klæder.

Isomasters Minibox kølerum

Mangler du personale på lageret?

Farvede solceller i facaden - også i hvide?

Slagter Kirkeby går op i røg

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

Værdien af troværdige produktdata

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Mortensaften lørdag den 10. november

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Solceller i glas - facader og glaspartier

Nye FUGA-rammer i elegant sort/hvid kombination

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Nyt hyldesystem sparer 50 % tid

Danske frilandssnegle

PALOMAT® sælger ud af demoer - gør en god handel!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raffineret logistik i Reykjavik

Pop-up tekstilvæg med LED baggrundsbelysning.

Gratis! Gå-hjem-møde: Fra ISO 50001:2011 til ISO 50001:2018 d. 24. oktober ...

NYT – Masterclass – Neurogastronomi

Send til en kollega

0.344