23948sdkhjf

Hørholm og Kokkedal i strid om ny Jysk-forretning

Handelsforeninger i Hørsholm er bange for ny Jysk i udkanten af Kokkedal og forsøger nu at gå via kommunen. For kan Jysk kaldes en pladskrævende forretning, eller er sortimentet af nips for stort?

Tre handelsforeninger i den nordsjællandske by Hørsholm er gået sammen om en skarp protest mod placeringen af en ny Jysk-forretning i udkanten af Kokkedal. 

Det fortæller Frederiksborg Amts Avis. 

Forretningen skal efter planen ligge i Kokkedal Industripark, og den placering er reserveret butikker med "pladskrævende varer".

Det mener handelsforeningerne ikke, at Jysk kan siges at være, og de har derfor ingivet en indsigelse til Frederiksborg Kommune. 

Spørgsmålet er, om Jysk sælger for mange håndklæder, nips og andre småting til egentlig at kunne siges at være en pladskrævende forretning. 

Det mener Hørsholms handelsliv ikke, og her argumenterer man for, at placeringen af en Jysk på stedet kan fungere som en trojansk hest for andet detailhandel. 

Foreningerne henviser til en dom fra Vestre Landsret, hvor en udlejer i 2014 fik at vide, at man i et område til pladskrævende varer ikke kan udleje til Jysk, fordi butikken i Vejle havde en andel af udvalgsvarer på 40-45 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078