23948sdkhjf

En stribe fødevareafgifter forsvinder

Vafler, is og små bryggerier med på ny liste
En række danske afgifter bliver nu afskaffet eller forenklet, og det kommer ikke mindst fødevarebranchen til gode, skriver Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

Ændringerne er et resultat af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og de radikale. Aftalen rummer 30 konkrete initiativer med afskaffelser, lempelser og fritagelser af et større antal afgifter samt ensretning og forenkling af forskellige typer regler

På fødevareområdet betyder det ifølge Dansk Erhverv blandt andet, at små bryggerier bliver tilgodeset: For at styrke de mindre bryggeriers konkurrenceevne over for de større bryggerier forhøjes den såkaldte ølmoderationsordning. Det betyder, at de mindre bryggerier vil modtage maksimal afgiftslettelse inden for rammerne af EU's såkaldte strukturdirektiv.

En anden ændring er der lagt op til på vaffelområdet, hvor visse vafler bliver helt fritaget for afgift, fordi det kan være vanskeligt at administrere de nuværende regler.

Også afgiften på is med tilsatte varer bliver forenklet. I dag skal der betales isafgift af varer, som ligger inden i isen, men ikke af varer, der ligger uden på isen. Den afgrænsning er kompliceret, og derfor skal alle varer, der tilsættes isen, fremover indgå i afgiftsgrundlaget, skriver Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125