23948sdkhjf

Trods kriseår: Tvilum vender minus til plus

Det har været et turbulent år for møbelproducenten Tvilum, der i februar gik konkurs efter dens amerikanske kapitalfond officielt fralagde sig ejerskabet sidst i januar.

En uge efter overgik møbelkoncernen til nye hænder i Tvilum A/S 2018, og allerede nu ser det ud til, at ulykken vendes til lykke for den store danske virksomhed. Lige nu kan Tvilum præsentere et overskud modsat samme tid sidste år, skriver Jyllands-Posten.

I øjeblikket har Tvilum nemlig en driftsindtjening på 3-4 procent. I samme periode i fjor var tallet minus 3-4 procent. Det oplyser Kenneth Bergstrøm-Andersen, finansdirektør i Tvilum. 

- Vi kommer ud af 2018 med sorte tal på bundlinjen, som det gamle Tvilum ikke har haft i en længere årrække, vurderer finansdirektøren, der tiltrådte stillingen i foråret. 

Også produktiviteten ligger ifølge ledelsen i Tvilum 20 procent højere nu end samme tid sidste år – og salget passerer milliarden i år.

Det rette hold er sat
Den nye finansdirektør er ikke den eneste, der er ny på en post hos Tvilum efter konkursen.

Foruden Kenneth Bergstrøm-Andersen tæller den nye ledelse også Signe Rousing Fabricius, der har været 14 år hos Tvilum. Hun er nu ny salgsdirektør. Den administrerende Torben Porsholdt tiltrådte desuden sin stilling blot få måneder før konkursen. 

Sammen med den nye ledelse er også nye ejere af virksomheden. Det gælder Torben Porsholdt, hovedinvestor Viking Trading A/S og Kristiansen Properties ApS, der oprindeligt grundlagde Tvilum. 

Samlet set er de et hold, der skal sikre en fremtid for Tvilum og genoprette tilliden til møbelproducenten: 

- Øvelsen i en kritisk situation er at sætte det rette hold i ledelsen, og der er vi nu, siger Torben Porholdt om de folk, han har omkring sig det nye Tvilum.  

Med de nye folk i spidsen for virksomheden er målet, at Tvilum skal finde tilbage til sine rødder og blandt andet være mere skarp på produktionsomkostningerne. Torben Porsholdt håber desuden på at skabe en solid virksomhed, der også er i stand til at klare kriser. En del af den proces er, at Tvilum skal genopbygge tilliden hos sine leverandører. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094