23948sdkhjf

Omsætning steg med 600.000 kroner: Kunder krævede vin og grillkød i varmen

Købmanden Johan oplevede en voldsom omsætning, da Danmark blev ramt af tørke. Kædedirektør bekræfter tendensen på landsplan.

Den varme sommer har været en stor gevinst for de små købmænd i sommerhusområderne.

Det skriver DR Syd.

De små købmand i sommerhusområderne har god grund til at være særlig glad for den varme og tørre sommer, vi har lagt bag os.

Købmændene har haft travl med at proviantere de mange gæster, der har valfartet til sommerhusområderne, og på bundlinjen står der nu store grønne tal og stråler, nu hvor solen er holdt med at varme os så meget.

Det gælder også hos købmanden Johan Sørensen, der ejer Min Købmand i Øsby ved Haderslev.

- Vores omsætning i ferien i år steg med omkring 10.000 kroner om dagen i forhold til samme periode sidste år, hvor vejret ikke var ret godt. Samlet betyder det, at vores omsætning alene i ferieperioden steg med 600.000 kroner, siger han til DR Syd.

Samlet set har han bare i sommerferien i år tjent 80.000 kroner – og det falder et tørt – ikke mindst efter sidste års meget våde sommer.

- Det gør jo, at vi kan udvikle vores butik. Vi har da haft lidt huller efter to dårlige år, så vi kunne godt bruge lidt ekstra. Det er alfa omega for at komme godt igennem vinteren, siger han.

80.000 kroner er mange penge for en lille købmand som den i Øsby, fortæller Johan Sørensen, der forventer, at nogle af dem måske skal bruges på renovering eller nye fryse- og køleskabe.

Konstitueret kædedirektør for Spar og Min Købmand Finn Christiansen bekræfter tendensen på landsplan.

- Vi kan se det på omsætningen. I de her små butikker ved sommerhusområderne har vi haft en stigning på otte procent. Og det er meget, forklarer han til DR Syd.

Det er især varer som gas, kul, grillkød og vin, der er langet over disken i sommermånederne, fortæller Johan Sørensen. Både han og kædedirektøren peger på, at forklaringen er magelighed.

- Det er min tese, at de ikke vil bruge tid på at handle ind. Så det skal gå stærkt, så de kan komme ned og hygge sig i sommerhuset igen, siger Johan Sørensen.

Og det er Finn Christiansen enig i.

- Butikkerne her har de varer, kunderne skal bruge, og de skal ikke køre ret langt efter det, lyder det fra Finn Christiansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096