23948sdkhjf

Løkke vil stoppe benzinbilsalg: Biler skal ikke smadre miljøet

Ny teknologi gør det muligt at køre langt i elbiler, så nyt forslag vil ikke genere bilister, mener Løkke.

- Jeg går ind for biler. De skal bare ikke smadre vores miljø.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der tirsdag mødte pressen efter åbningstalen. 

Her blev statsministeren udfordret på regeringens mål om, at man i 2030 vil lukke for salget af nye benzin- og dieselbiler i Danmark. 

- Det betyder, at man i 2030 vil have én million biler kørende rundt, som vil være lav-emissions biler. Derfor fremlægger regeringen i næste uge et klima- og luftudspil, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren vil indfasningen på 12 år gøre det muligt at udvikle teknologien, således at man kan køre langt i elbiler. 

- Nu skal vi sætte en deadline. I 2030 skal man ikke længere købe nye benzin- og dieselbiler. I stedet skal man købe en el-, hybrid- eller lavemissions bil. 

- Og fra 2035 vil vi kun tillade salg af nul-udledningsbiler, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener ikke, at målsætningen vil blive en gene for bilisterne. Og han afviser ikke at sænke afgifter på grønne biler, som ellers stiger fra nytår efter aftale med Socialdemokratiet.

- Det er i hvert fald ikke meget logisk. I dag vil jeg gerne sige, hvad det er for en rejse, vi skal på, og hvad er endestationen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han erkender, at det kan lyde, som om regeringen er klar til at sænke afgifterne på grønne biler som en hybrid- eller elbil.

- Det kunne måske godt lyde sådan, ja, siger Lars Løkke Rasmussen. 

Danmark bør være "lidt dristigere" end andre. Vi bør bruge vor position til at presse bilproducenterne, men også være realistiske. Fem millioner danskere kan ikke bestemme alt, mener statsministeren.

- Vi skal bruge vores stemme til at presse EU til at sætte højere standarder. Så er vi pludselig en halv milliard købekraftige europæere, som siger, at vi vil have nogle bedre produkter, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189