23948sdkhjf

Arla tæt på kæmpesats i USA

Vil bygge en ny fabrik til sit guldæg
Mejerikoncernen Arla er tæt på det helt store gennembrud i USA: Arlas ualmindeligt profitable datterselskab Arla Foods Ingredients, AFI, har netop underskrevet en hensigtserklæring om at samarbejde med det amerikanske mejeriselskab Foremost Farms - en aftale, som indebærer, at AFI skal forarbejde al vallen fra det amerikanske mejeri på en kæmpestor, ny fabrik.

Det skriver Finans.

På fabrikken, som Arla - om alt går vel - snart begynder at bygge, skal der produceres proteiner og laktose.

- Hvis det hele falder på plads som ventet, vil samarbejdet med Foremost Farms give os det gennembrud, vi har arbejdet på så længe i USA. Samarbejdet med Foremost Farms giver os adgang til 1,8 milliarder liter valle, som vi vil forarbejde på en fabrik, vi efter planen går i gang med at bygge i foråret 2019. Fabrikken ventes at stå klar i begyndelsen af 2021 og vil til den tid kunne generere en omsætning i niveauet 200 millioner dollars, fortæller AFI-direktør Henrik Andersen til Finans.

Den nye fabrik i USA får kapacitet til at producere 12.000 tons protein og 60.000 tons laktose på basis af vallen fra de syv ostemejerier, som Foremost Farms driver.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172