23948sdkhjf

Supermarkeder anklages for dobbeltmoral

Hvorfor skjule cigaretterne, når man ikke skjuler alkohol, slik og kage?

Netto, Føtex og Bilka har den seneste uge fået en masse positiv omtale, fordi kæderne i Salling Group har valgt at gemme cigaretterne væk i butikkerne

Netto var den første kæde, der gjorde det, og her har man allerede mærket positive effekter i form af et fald i salget af cigaretter

Men tiltaget har ikke kun bragt glæde, og en række kunder har på sociale medier de senere dage stillet spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er dobbeltmoralsk at gemme cigaretterne væk, hvis ikke også man gemmer andre usunde varer som alkohol, slik og kage væk. 

Det fortæller BT. 

- Det er mega dobbeltmoralsk. Vi lever i et land, hvor det er helt legalt for en 16-årig at drikke sig ihjel. Hvis du skjuler cigaretterne, skal du også skjule alkohol, ellers er det jo bare dobbeltmoralsk symbolpolitik, skriver Bent Meldgaard fra Randers for eksempel på Føtex' Facebookside. 

BT har spurgt Salling Group til kritikken, og her er man ikke enige. 

Jonas Schrøder, der er ansvarlighedschef hos Salling Group forklarer, at han godt kan forstå diskussionen, men at han mener, at der er en forskel, idet Sundhedsstyrelsen har en maksimalgrænse for indtag af alkohol, mens cigaretter er skadelige fra første indhalering. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095