23948sdkhjf

Gulerødder er blevet for lange til poserne

- Gulerødderne er kolossalt lange i år, siger Peter Thane fra Gulerodsgruppen.

Gulerødderne er vokset ud af standardposerne hos gulerodsavler Peter Thane.

Årsagen skal findes i den usædvanligt tørre sommer, som også har kunnet mærkes på Lammefjorden, hvor de gule rødder har måttet søge dybt ned for at finde vand.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

- Gulerødderne er kolossalt lange i år. Omkring 25-30 centimeter i længden. Den længste vi har målt er 35 centimeter, siger Peter Thane fra Gulerodsgruppen om en af de pudsigheder tørkesommeren har bragt med sig.

- Idealmålene på gulerødderne er 20-22 centimeter. Vi kan ikke komme dem i poserne, når de er over 25 centimeter lange. De ryger til industri og bliver typisk skrællet i stedet, siger han.
Hos Gulerodsgruppen er de lange gulerødder en generel tendens på tværs af sorter, dog især Bolero og Brilliance.

Hos gulerodsavler-kollega på Lammefjorden, Anders Biltoft Kristensen, er det også sorten Napoli, der har søgt ekstra dybt i jorden i år.

Han får pakket sine gulerødder hos Kenneth Olsen fra Lammefjordens Salgsselskab. Her vil man helst ikke have dem længere end 15-17 centimeter.

- Det er ikke nogen fordel, at de er så lange, og skal man pakke dem i etkilo-poser, skal de gerne være endnu kortere, supplerer Kenneth Olsen.

Selvom gulerodssorterne er vokset ud af poserne, så er det ikke noget, som udgør et økonomisk problem, siger Peter Thane.

- Længden er ikke et problem som sådan, for vi kan sagtens komme af med dem. Det er bare pudsigt at de bliver så lange, tilføjer han til Nordvestnyt.

Ifølge ham, har den tidlige høst af gulerødder har været fornuftig, også kvalitetsmæssigt, selvom vandet, eller manglen på samme har været en udfordring.

- Udbyttet har været en anelse mindre, men en katastrofe har vi ikke oplevet, siger Peter Thane.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109