23948sdkhjf

TDC Group henter ny topchef fra svensk konkurrent

Skotten Allison Kirkby skal til december være ny topchef i TDC Group. Hun afløser Pernille Erenbjerg.

TDC har udnævnt sin nye administrerende direktør. Det er Allison Kirkby, der fremadrettet skal stå i spidsen for teleselskabet.

Hun tiltræder sit nye job til december. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kirkby kommer dermed til at afløse Pernille Erenbjerg, der trådte tilbage, da TDC i maj blev opkøbt af DK Telekommunikation, der dækker over pensionsselskaberne PFA, PKA, ATP og kapitalfonden MacQuarie.

Kirkby er født i 1967. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør i det svenske teleselskab Tele2. Og fra december skal hun føre de nye visioner om hurtigere internet til danskerne ud.

- På vegne af bestyrelsen er jeg meget glad for at meddele, at vi har udpeget Allison Kirkby som ny administrerende direktør for TDC Group, siger TDC's bestyrelsesformand, Bert Nordberg, i meddelelsen.

- Med hendes erfaring fra industrien og hendes visionære lederskab er der ingen bedre person til at lede TDC Group end Allison.

Kirkby har været ansat i Tele2 siden 2014, hvor hun blev finansdirektør. I 2015 blev hun selskabets administrerende direktør.

Skotten har også været ansat i en direktørstilling hos Virgin Media samt Procter & Gamble, der står bag kendte mærker som Ariel, Gillette, Pampers og Tampax.

Pernille Erenbjerg har siden 2011 været medlem af direktionen i TDC. Først som koncernfinansdirektør, siden som viceadministrerende direktør.

I august 2015 overtog hun så posten som administrerende direktør efter Carsten Dilling. 

Erenbjerg sagde stop i TDC, da hun ikke "havde hjertet med" i den nye strategi. 

TDC's nye ejere varslede, at strategien fremadrettet vil være fokuseret på netværk, mens de kommercielle dele - herunder YouSee - skal ind i et separat selskab.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203