23948sdkhjf

Landbruget glæder sig over fantastisk efterår

Efter en håbløs sommer for landmændende, er efterårsvejret kommet til undsætning

Godt med regn, lune jordtemperaturer og udsigt til en såkaldt ’indian summer’ med over 20 grader i oktober måned.

De danske landmænd kan efter en skrækkelig sommer med en lang tørkeperiode glæde sig over, at efterårsvejret har vist sig fra sin allerbedste side.

Det får græs og andre afgrøder til at indhente noget af det tabte, og det betyder i sidste ende, at færre dyr bliver slagtet i utide på grund af fodermangel.

I uge 33 – midt i august – blev der slagtet 27,6 procent flere køer og kvier end på samme tid sidste år. Det viser tal fra Kødbranchens Fællesråd.

Nu er antallet af slagtninger normaliseret, og det er værd at glæde sig over, siger kvægrådgiver ved Landbo Nord Karsten Brødbæk til P4 Nordjylland. 

- Det er usædvanligt, at der er så meget græs på markerne lige nu. Det gror rigtig meget.

- Det er ikke sikkert, det redder det hele, men det er fantastisk, det der foregår lige nu. Det gør, at vi ikke skal sende så mange dyr til slagtning, som vi skulle for to måneder siden, fortæller han. 

Faktisk kommer det en smule bag på kvægfolkene, hvor meget vækst der er i græsset.

De har aldrig prøvet en situation, hvor der over så lang en periode har været så tørt og så varmt, og derfor var det svært at forudsige, hvordan afgrøderne ville komme sig.

- Vi er forundrede over, at græsmarkerne gror så meget og giver så meget udbytte, som de gør lige nu, siger Karsten Brødbæk.

Trods de gode tilstande på markerne ligger den pris, som landmændene får for deres oksekød, dog stadig ti procent lavere end sidste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125