23948sdkhjf

Webshop med Hövding-cykelhjelme politianmeldt

E-mærket har anmeldt en webshop, der lokker med airbag-cykelhjelme til tilbudspris. Flere har klaget over, at hjelmene aldrig dukker op.

En airbag-cykelhjelm på tilbud. Klik. Køb. 

Cykelhjelme fra det svenske firma Hövding er til den pebrede side, så når man ser et godt tilbud, er det bare med at slå til. 

Men et godt tilbud på en nyoprettet webshop har fået en lang række danskere til at vente forgæves ved postkassen på cykelhjelme, der ikke dukker op. Det oplyser certificeringsorganisationen e-mærket, som derfor har politianmeldt hjemmesiden.

Siden hedder høvdinghjelm.dk, og den ligner til forveksling den svenske producents originale side. Hjelmene bliver solgt på tilbud med en besparelse på flere hundrede kroner.

E-mærket oplyser, at de hen over weekenden er blevet kontaktet af flere danskere, der har klaget over siden, fordi de ikke har modtaget deres hjelm.

Derfor har e-mærket nu anmeldt webshoppen til politiet, da de mener, der er tale om bedrageri. Webshoppen kan dog stadig tilgås.

- Vi er blevet kontaktet af folk, der har handlet på siden hen over weekenden, og som synes, at tingene er meget mærkelige, fortæller Toke Mølgaard, der er kommunikationschef hos e-mærket.

- Vi er også blevet kontaktet af samarbejdspartnere og en erhvervsdrivende fra et it-firma, der ufrivilligt har fået sin adresse noteret på siden, siger han. 

It-firmaet har adresse der, hvor webshoppen hævder, de har til huse, uddyber Toke Mølgaard. 

Den svenske virksomhed Hövding, der står bag cykelhjelmene, bekræfter i en mail til Ritzau Fokus, at de ikke har nogen forhandler- eller distributionsaftale med den pågældende webshop, og tilføjer at deres jurister er på sagen.

Normalt er det et godt råd at tjekke, om en hjemmeside er skrevet på korrekt dansk, og om man kan finde en dansk adresse på webshoppen. Men det råd kan ikke bruges i dette tilfælde, fortæller Toke Mølgaard.

Der er nemlig helt styr på grammatikken og designet på hjemmesiden, og der fremgår en adresse i Odense. Adressen tilhører dog det tidligere omtalte it-firma. 

Webshoppen har gjort brug af Facebook-annoncering, og de er derudover blevet nævnt på Instagram af en kendt blogger.

- Manden bag siden har haft kontakt til en influencer - en blogger. Hun har nævnt siden på Instagram, og det er ganske effektivt, siger Toke Mølgaard.

Bloggeren Matilde Trobeck, som kalder sig Helse Matilde, har været vidne til et færdselsuheld for nylig. Manden bag webshoppen tilbød hende en rabatkode til cykelhjelmene, som hun kunne dele med sine følgere.

Efter Matilde Trobeck er blevet bekendt med, at siden er anmeldt til politiet, har hun taget kraftigt afstand til webshoppen på sin blog. 

Hos e-mærket har de ikke tidligere haft sager med Hövding-cykelhjelme.

Ritzau Fokus har forsøgt at få en kommentar fra manden bag høvdinghjelm.dk, men det har ikke været muligt. 

/ritzau fokus/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112