23948sdkhjf

12 udviklingshæmmede klarer ærterne i Bilka

- Og i går måtte jeg ha' fat i én, der slet ikke syntes, hun havde tid til middagspause, fortæller sektionschef i Bilka Sønderborg.

I Bilka i Sønderborg har man netop budt velkommen til 12 nye ansatte. 

Dette er i sig selv ikke usædvanligt, men de 12 kommer alle fra beskyttede værksteder og er udviklingshæmmede, fortæller JydskeVestkysten. 

De 12 nyansatte skal blandt andet pakke tøj ud og lægge det på plads, hjælpe i bageriet og rydde bordene i bistroen. 

-Vi er klar over, at det er noget af en rejse for vores nye medarbejdere. De skal vænne sig til nye omgivelser, nye opgaver, nye kolleger, mange mennesker og kundekontakt.

I den proces er vigtigt, at vi hjælper dem godt på vej, hvilket vi arbejdet meget med vores andre ca. 300 medarbejdere. De ved alle godt, at vi har fået nye kolleger, som skal have lidt ekstra hjælp med at finde vej og med at løse opgaverne. At det måske ikke altid er nok med en forklaring, men somme tider skal være et " kom med mig, så viser jeg dig det, fortæller Bilkas varehuschef i Sønderborg, Kristian Henriksen.

Projektet er en del af en indsats for at få så mange borgere som muligt i ordinær beskæftigelse, og de 12 nyansatte er meget stolte af deres arbejde. 

-De møder op med smil på og fyldt med energi. De er godt nok friske lige fra morgenstunden. Og i går måtte jeg ha' fat i én, der slet ikke syntes, hun havde tid til middagspause. Det har også været en stor oplevelse at uddele arbejdstøj, navne-og firmaskilte til dem. De er vildt stolte, fortæller Samiriny Manokaran, der er sektionschef i Bilka. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156