23948sdkhjf

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk
En kendt restauratør i København er tiltalt for stribevis af lovovertrædelser i en omfattende straffesag, der begynder i december. Sagen handler om dokumentfalsk, groft bedrageri og talrige brud på fødevarelovgivningen.

Det skriver Berlingske Tidende.

Sammen med en medsammensvoren er restauratøren ifølge avisen tiltalt for "en sand perlerække af lovovertrædelser" via en række cafeer og restauranter i København. Der er nedlagt navneforbud i sagen, så hverken restauratørens navn eller navnene på spisestederne må offentliggøres.

Sagen er så omfattende, at der er afsat 16 retsdage til at behandle den. I alt er de to personer tiltalt for 44 forhold.

For restauratørens vedkommende handler det blandt andet om overtrædelse af straffelovens paragraf 289 for at have snydt med moms. Begge de tiltalte er desuden tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Det er ifølge anklageskriftet sket ved, at de har bestilt kød og fisk uden at have vilje eller evne til at betale. Dermed har de angiveligt svindlet en række leverandører for flere millioner kroner, skriver Berlingske.

Anklagemyndigheden lægger op til fængselsstraf, konfiskation af næsten seks millioner kroner samt konfiskation af seks ejendomme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094