23948sdkhjf

Praktikant vendte udviklingen hos møbelproducent

- Vi havde ikke været det firma, vi er i dag, hvis ikke det havde været for Michael. Slet ikke.

Sådan lyder meldingen til Børsen fra Louise Andreasen, ejer virksomheden Sika Design, der producerer kurvemøbler.

Den omtalte Michael er Michael Maegaard, der i 2007 blev ansat som praktikant hos Sika Design i gennem tre måneder.

Titlen som praktikant blev dog hurtigt skiftet ud med en ansættelse som intern salgsmedarbejder. Michael Maegaard så nemlig Sika Designs vej ud af finanskrisen og har ledt virksomheden helt nye veje. 

Find en niche
Den nye medarbejder kunne ikke tie stille med sine tanker om virksomheden. Inden længe delte han sine overvejelser med Louise Andreasen: 

- Hvis vi skulle overleve, skulle vi på en rejse for at blive et brand og positionere os rigtigt i markedet og finde en niche ved virkelig at tænke over, hvorfor folk skal købe vores produkter, siger Michael Maegaard, der i dag er salgsdirektør i virksomheden.

Det samme sagde han, dengang til Louise Andreasen, og ordene trængte ind: 

- Det, Michael egentlig har gjort, er at vise verden, at vi har en historie, og vi har et dna. Så alt det, der for mig har føltes ligeså normalt som at tage tøj på, som jeg aldrig har tænkt over, det har Michael gjort synligt, siger Louise Andreasen til avisen.

I dag sælger Sika Design slet ikke til kæder, og virksomheden har fundet sin niche med et brand, der fortæller historien om de håndlavede møbler i skandinavisk design.

Samtidig var bruttofortjenesten i seneste regnskab var på 23,4 mio. kr., mens resultatet var 9,2 mio. kr. og egenkapitalforrentningen 28,3 pct. I 2010/11 havde virksomheden en bruttofortjeneste på 9,3 mio. og et resultat på 1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109