23948sdkhjf

Flere restauranter går konkurs trods stigende spiselyst

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Stor konkurrence blandt restauranter gør, at overskuddet daler. Særligt de mindste i branchen har det svært.

Selv om danskerne spiser ude som aldrig før, tjener restauranterne færre penge, og antallet af konkurser af stigende. 

Læs også: Byliv med venner koster unge dyrt

På tre år er omsætningen i danske restauranter steget med over 20 procent til 43,9 milliarder kroner. Det viser en undersøgelse fra revisionsvirksomheden Deloitte. 

Trods fremgangen måtte restauranterne i gennemsnit se overskuddet falde med 16,5 procent i 2017. 

Årsagen til udviklingen er, at der er stor konkurrence i branchen, hvor mange nye restauranter slår dørene op. Det vurderer Claus Jorch Andersen, der er partner i Deloitte.

- Det er en branche, der vokser, og det ansporer mange til at komme ind og prøve at få en bid af kagen. 

Læs også: Michelinuddeling kan blive party i provinsen

- Det er den klare årsag til, at vi ser faldende indtjening, og at flere går konkurs, siger han. 

I 2017 åbnede 2460 nye restaurationsvirksomheder, hvilket er en seksdobling siden 2005. 

Samlet havde flere end fire ud af ti restauranter underskud sidste år, og i de første otte måneder af 2018 har 270 restauranter måttet dreje nøglen om mod 180 i den samme periode sidste år. 

Samtidig er mere end hver fjerde restaurant i farezonen for at lukke. Det er en lidt mindre andel end de seneste år, men det skyldes udelukkende, at flere er gået konkurs.

Læs også: Spisesteder skal fastholde kunderne på Farum Bytorv

- Den skarpe konkurrence i branchen gør, at rigtig mange har svært ved at få sorte tal på bundlinjen.

- Hvis den vækst, vi har set i branchen, ikke fortsætter på samme niveau i de kommende år, så vil endnu flere få det svært, siger Claus Jorch Andersen.

Den store konkurrence mærkes særligt hos de mindre restauranter med under 25 ansatte. 

- De store restauranter har nogle fordele, som de lidt mindre ikke har. De har mulighed for at høste nogle stordriftsfordele på personale, køkkener og ledelse, siger Claus Jorch Andersen. 

Undersøgelsen fra Deloitte er baseret på regnskaberne fra knap 3800 restaurationsvirksomheder. 

/ritzau/

Mere om: konkurser | restauranter
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Bilka inviterer børn i trafikskole

Landmad.dk får comeback

Lagkagehuset åbner i Køge

Dankort bliver brandvarmt op til påske

Påsken er altid garant for store handelsdage med Dankort - særligt onsdagen inden helligdagene bliver vores Dankort brandvarmt

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Matas introducerer abonnement

Nyhedsbrev

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Mille Food på vej med tre nye produkter

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

700 Coop-butikker holder åben hele påsken

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Købmænd siger ja til valgkamp foran butikken

Lidl donerer overskudsmad til Blå Kors

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Fødevarebanken deler 37.500 måltider ud fra lukkede Netto-butikker

Overskudsmaden køres ud til godt 25 væresteder, hvor de forvandles til påskefrokoster og hygge.

LokalBrugsen lukker og overgår til Dagli’Brugsen

Store handelsdage i vente: Så meget handler danskerne for i påsken

Tirsdag og onsdag før påske er de suverænt travleste handelsdage i nogle butikker.

Coop: Skjulte smøger sender salget til andre kæder

Salget af tobak er steget med tre procent i de første måneder hos Coop, der efterlyser politisk handling på området.

Giftige fluorstoffer i kosmetik

Stryhns debuterer som øko-producent

Årets første danske jordbær i Irma i dag

Kølevirksomhed investerer millioner i ny branche-webshop

Virksomheden "vil gå mod alle traditioner i branchen og etablere en åben webshop"

Styrelse advarer gravide mod ingefær: Kan føre til abort

Nye undersøgelser tyder på, at et stort indtag af ingefær hos gravide kan øge risikoen for abort.

Dansk pølsemageri er Europas bedste

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Ukogte kæmperejer tilbagekaldt: Kunder kan få maveonde

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Sandwich i Netto tilbagekaldes grundet manglende mærkning

Aldi tilbagekalder schnitzler efter fund af glassplinter

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Stor brandbil stjålet i nat: Kørt ind i mur ved Fakta

Ris med risiko for insekter

Umulig Whopper uden kød på vej

Tysk domstol frifinder Carlsberg i kartelsag

Irma-bananer forvandler madspild til softice

Makroner fra Coop tilbagekaldes efter forkert mærkning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se Kärcher innovative BR 35/12 C gulvvasker

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

Kan shuttlesystemer optimere dit lager?

Nyt bestyrelsesmedlem i FlexPOS ApS

Sikring af Spillearkaden i Tivoli

Emballagedesign i e-handel er effektiv branding

NYHED! West Greenland hellefisk – en ægte delikatesse

Undgå usalgbare varer med en fornuftig palletering

Mors Dag

Råt og feminint

Bæreposen der giver trafik til ARK Boghandels website

Undgå bøder for fejlbehæftede pallelabels: Tag et gratis online lynkursus

Aalborg Byrådssal og medborgerhus

42.000 m2 gulv fra Gerflor DLW til Herlev Hospital

Elteknisk totalleverandør går forrest med grønne arbejdsbiler

Husk den 14. juni 2019

Fokus på arbejdsmiljø og ergonomi

Svævende lysende øer

Gratis forretningsrejser til Elbląg, Poland for de danske virksomheder

Dansk Halbyggeri: On-site løsninger i komplekst projekt

Branding: Sådan vælger du det rigtige gavepapir

Lamelafskærmning på nyt byggeri i Kolding

Ny web til HCS

Ny web til HCS

Send til en kollega

0.147