23948sdkhjf

Slikgrossist får millionbøde

Også betinget fængselsstraf til manden i sag om moms og chokoladeafgifter
Godt 10 millioner kroner i bøde og betaling af erstatning til statskassen. Samt et år og ni måneders betinget fængsel med samfundstjeneste og prøvetid.

Sådan lyder straffen til den tidligere slikgrossist Peter Blædel Frederiksen, efter at Østre Landsret nu har stadfæstet Retten i Lyngbys dom i en sag om fusk med slik. Det fremgår af Østre Landsrets dombog.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den 47-årige mand fra Virum blev i byretten dømt for at have unddraget statskassen for over seks millioner kroner i moms og afgifter for godt 179 ton slik og chokolade. Unddragelsen skete fra slutningen af januar 2012 til slutningen af januar 2013.

Østre Landsret skriver i dommen, at det var Peter Blædel Frederiksen, der bestilte chokoladevarerne hos et tysk selskab. At han var klar over, at der hverken var betalt dansk chokoladeafgift eller moms. Og at det var hans ansvar, at der skulle have været betalt afgift og moms til statskassen.

Peter Blædel Frederiksen oplyser til Fagbladet 3F, at han ”ingen kommentarer” har til dommen.

Den dømte, tidligere direktør og stifter af firmaet Dansk Slikkompagni havde nægtet sig skyldig i sagen.

Peter Blædel forklarede i retten, at det ikke var ham, der havde indberettet nul i moms og chokoladeafgift til Skat. I realiteten havde han aldrig været direktør i firmaet, men snarere bare ansat, forklarede den dømte.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra sagens anklager, som ifølge Statsadvokaten i København ikke er på arbejde i denne uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109