23948sdkhjf

Annikas kiosk afhænger af tobakssalg: Ny lov vil være katastrofal

Kiosker og andre små butikker frygter for omsætningen, hvis politikerne vedtager, at tobakken skal gemmes væk.

Bag disken i Stationskiosken i Holsted bugner væggen med smøger, cigaretter og pibetobak, men hvis det står til de store supermarkedskæder, så skal tobakken ikke længere have lov at glimte i øjenhøjde. 

Det skriver DR Syd.

Både Salling Group, Coop og De Samvirkende Købmænd vil have politikerne på Christiansborg til at lovgive om, at tobakken skal gemmes væk for kunderne.

Tanken om den lovgivning får flere små kiosker og butikker til at ryste i bukserne. Kioskejeren Annika Pedersen frygter for Stationskioskens fremtid, hvis loven bliver virkelighed.

- En stor del af vores omsætning ligger på vores tobaksvarer. Det vil jo være katastrofalt, hvis den del bliver mindre. I yderste konsekvens bliver vi nødt til at lukke, siger hun til DR Syd.

Ifølge Torben Pedersen, der er landsformand for Nærbutikkernes Landsforening, udgør cigaretsalget en stor del af omsætningen i mange kiosker.

- Mange kiosker har en tobaksomsætning på 50 procent (så tobak udgør 50 procent af kioskens samlede omsætning, red.). Hvis man fjerner tobaksomsætningen, kan det betyde en lukning af mange små nærbutikker både i byerne og i udkantsdanmark, siger han til DR Syd.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094