23948sdkhjf

Fra bombekrater til hyggelig gade

Lørdag den 27. oktober 2018 fjernes vejspærringerne og Elmegade på Nørrebro i København åbnes for gennemkørsel efter en total ombygning og renovering

Elmegade er netop blevet ombygget totalt fra facade til facade. Det vil sige, at hele vejbanen er blevet opdateret. Der er kommet nye bredere fortove, til gavn for de gående, og butikkernes muligheder for udendørs servering og aktivering er klart forbedret.

Cykelstierne har fået ny asfalt og er blevet hævet i niveau fra bilernes kørebane. Dette var et af hovedargumenterne for hele projektet; sikkerheden for de cyklende i gaden skulle forbedres markant. Det er nu realiseret, da cyklister og bilister i Elmegade er fysisk afskåret fra hinanden.

- Elmegade beholder sin charme og unikke stemning, men har fået en virkelig tiltrængt make-over. Vi har endda fået godkendt at plante to nye træer i gaden, der giver det grønne islæt, som området fortjener. Man er nødt til at komme og se det selv. Det er blevet så flot og hyggeligt; som en gade fra Berlin eller Paris blandet med den velkendte Nørrebro-stemning, siger Jesper Kjærgaard, der er medlem af arbejdsgruppen for Elmegade.

Han håber, at renoveringen vil indbyde endnu flere handlende til at besøge gaden og handle lokalt i de mange butikker.

Det har været et sejt træk for de lokale beboere og forretninger i Elmegade at gennemgå den omfattende renovering. Gaden har i perioder mindet om et bombekrater og gjort det meget svært for de lokale og handlende at bevæge sig rundt i gaden. Men glæden har lyst igennem under hele projektet, da alle på Elmegade har set frem til at få bedre, hyggeligere og mere sikre rammer for deres yndlingsgade.

Lørdag den 10. november afholder de lokale forretninger i Elmegade en genåbningsfest for alle besøgende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109