23948sdkhjf

Coop forstærker kampen for den første røgfrie generation

Frem mod 1. juli 2019 vil Coop skjule tobakken i alle sine 1.100 butikker samt i butikkerne i Tyskland. Det er allerede gennemført i Irma, og derefter kommer de øvrige butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta i løbet af første halvår 2019.

Samtidig indleder Coop en folkelig indsats for at få skabt lovgivning på området. Med et borgerforslag, der torsdag blev sendt til Folketinget, vil Coop samle 50.000 underskrifter for at få politikerne på Christiansborg til at vedtage fælles regler for alle, der sælger tobak.

- Selv om vi med vores plan bidrager med det største antal butikker, så vil der fortsat være synlig tobak i flere tusinde andre butikker, primært kiosker, nærbutikker og tankstationer. Dermed risikerer vi blot at flytte salget fra en butik til en anden, og så vil det jo ikke have den effekt på folkesundheden, der er målet. Det undrer mig, at sundhedsministeren ikke kan se det, siger administrerende direktør Peter Høgsted, Coop, i en pressemeddelelse.

I de kommende dage indleder Coop derfor en kampagne for at gøre opmærksom på, at sundhedsminister Ellen Thrane Nørby, regeringen og Folketinget også bør tage ansvar.

I et brev til sundhedsministeren opfordrer Coop til at fremsætte lovforslag om et udstillingsforbud, som det kendes fra Norge, Storbritannien og Irland.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079