23948sdkhjf

Sundhedsplatformen: Fejl kan have givet forkert doseringslabel på medicin

3.829. Så mange gange har nogle recepter i løbet af det seneste halve år angivet en forkert dosering på medicinen i Region Hovedstaden og Region Sjælland, skriver TV Øst ud fra en pressemeddelelse udsendt af Region Sjælland.

De forkerte doseringslabeler på medicinen skyldes en fejl i Sundhedsplatformen. Når hospitalslæger skulle forny en recept eller ændre en ordination i Sundhedsplatformen, fremgik teksten fra den oprindelige recept fejlagtigt på den nye recept.

- Det er vigtigt at pointere, at den justerede ordination altid står korrekt på Fælles Medicinkort og i Sundhedsplatformen samt på den medicinliste, der udleveres til patienten på hospitalet. Det er således alene teksten på den medicinlabel, som apoteket sætter på det udleverede lægemiddel, der kan indeholde fejlagtig tekst om dosering, som stammer fra den oprindelige recept, siger koncerndirektør Svend Hartling fra Region Hovedstaden i pressemeddelelsen, som TV Øst citerer.

De forkerte recepter gennemgås nu af sygehusene i Region Sjælland og Region Hovedstaden, ligesom det skal undersøges, hvorvidt patienterne har taget medicin ud fra medicinens label eller lægens anvisninger, skriver TV Øst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093