23948sdkhjf

Aldi indfører ny rygepolitik

Inden årets udgang er alle tobaksvarer skjult i Aldis butikker landet over. Men indsatsen for en røgfri fremtid skal også omfatte medarbejderne.

Danmarks ældste discountkæde er allerede inden årets udgang i mål med at få tobaksvarerne under disken i samtlige 188 butikker:

Læs også: Højere cigaretpriser sender inflationen i vejret

- Ved udgangen af det nye år vil cigaretter eller tobaksvarer ikke være synlige i nogen af vores butikker i Danmark. Alt for mange unge begynder at ryge, og det har vi et medansvar for at reducere. Det første skridt er at skjule cigaretter og tobaksvarer i butikkerne, så lige nu tester vi to forskellige løsninger, som skjuler varerne effektivt, men som også sikrer den bedst mulige løsning for vores medarbejdere, siger Finn Tang, adm. direktør i Aldi Danmark.

Aldi har gennem noget tid arbejdet på en helt ny tobakspolitik, der, ud over at få tobakken væk fra hylderne ved kasseapparatet, omfatter en række andre, mere vidtrækkende initiativer.

Det betyder blandt andet, at medarbejdere, der ryger, i fremtiden vil blive tilbudt et rygestopkursus, og som en del af Aldis elevuddannelse vil der blive indarbejdet moduler om rygning og sundhed.

- Rigtigt mange af vores medarbejdere er unge mennesker, så derfor er det et naturligt sted for os at tage fat, når vi nu også gør det sværere for vores unge kunder at købe tobak, siger Finn Tang.

Ud over at skjule tobaksvarer i butikkerne og hjælpe medarbejderne til en røgfri fremtid har kæden besluttet at melde sig ind i partnerskabet Røgfri Fremtid, som arbejder for, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer.

- Vi vil gerne tage vores del af ansvaret for, at færre danskere begynder at ryge, så vi støtter Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens initiativ, Røgfri Fremtid, og deres fælles mål om, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer i Danmark, siger Finn Tang.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094