23948sdkhjf

Social ansvarlighed og god opførsel er afgørende for at tiltrække medarbejdere

Det er ikke nogen hemmelighed, at rekruttering af dygtige medarbejdere står højt på virksomhedernes dagsorden for øjeblikket.

Men hvis man skal rekruttere de dygtige medarbejdere, så kræver det, at man opfører sig ordentligt og har en stærk såkaldt ”corporate social responsiblity-politik" (CSR).

En ny, stor international undersøgelse blandt lønmodtagere i 34 lande, foretaget af vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, viser at CSR er et væsentligt parameter i forhold til, om folk overhovedet gider arbejder for en given virksomhed.

67 pct. af de adspurgte lønmodtagere vil kun arbejde for en virksomhed, såfremt de har et stærkt CSR- program.

- Jeg synes, det er en meget positiv tendens, at lønmodtagerne prioriterer CSR højt, for det er helt afgørende. Vi mærker helt klart hos os, at kandidaterne spørger ind til virksomhedens sociale ansvarlighed, og jo mere klar den er, desto lettere har virksomheden ved at tiltrække medarbejdere, siger Nima Astanehdost, der er administrerende direktør i Randstad.

Norden ligger væsentligt under gennemsnittet
Ser man på gennemsnittet for alle de 34 lande, er endog tallet væsentligt højere, end tilfældet er i Danmark.

- Jeg tror, det handler om, at Norden i mange år har arbejdet aktivt med det område, og at vi allerede er kommet et godt stykke, og at man derfor generelt forventer, at virksomheder tager et socialt ansvar, og at de har nogle standarder. De virksomheder, der så ikke lever op til dette, og ikke opfører sig etisk korrekt, vil helt sikkert få meget svært ved at tiltrække og fastholde de dygtige medarbejdere i fremtiden. I forskellige
sammenhænge - ikke mindst udenfor arbejdstiden - bliver man spurgt ind til hvor man arbejder, og det vil man jo gerne kunne svare på med stolthed, siger Nima Astanehdost.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094