23948sdkhjf

Nyt E-handelsindeks viser stærkt onlinemarked i Danmark

Onlinehandelen har det godt og står stærkt i Danmark.

Butikkerne ser positivt på både den øjeblikkelige markedssituation og især på fremtiden. Og det endda på trods af den løbende trussel om net giganten Amazons indtog på det danske marked.

Det viser det nye E-handelsindeks fra PriceRunner, der beskriver butikkernes oplevelse af E-handlen i Danmark.

Indekset er baseret på svar fra danske onlinebutikker på fem spørgsmål, der tilsammen bruges til at udregne E-handelsindekset, der kan være på mellem 0 og 100, fortæller Pricerunner i en pressemeddelelse. 

Det dugfriske E-handelsindeks lander på 66,6, og det er udtryk for at der er et stærkt E-handels marked i Danmark. Det tilsvarende tal for vores naboland Sverige er 66,4.

- Det går godt for tiden i de danske online butikker. Optimismen er stor på såvel den korte som den lange bane. Det er især forventningen til salget de kommende 12 måneder, der trækker det danske E-handelsindeks op, siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner i Danmark.

72,5 procent af butikkerne ser positivt eller meget positivt på salget i den kommende 12 måneder viser E-handelsindekset.

De største bliver større
Det er især de store online butikker, der trækker E-handels indekset op. Blandt de 200 største online butikker i Danmark er optimismen og troen på fremtiden større end blandt de mindre butikker.

- De store butikker i Danmark er blevet større og har bredt sig mere ud på mange forskellige produktkategorier. Konkurrencen fra udlandet er så hård, at de danske butikkerne er nødt til at vækste for at klare sig. De små butikker derimod bliver ved med at være små, da det er de store butikker, der tager markedsandele, siger Martin Andersen.

- Vi har udviklet E-handelsindekset for at kunne bidrage til at give et bedre og mere opdateret billede af hvordan det går med onlinehandelen i Danmark. Vel at mærke set med butikkernes øjne, og det har hidtil manglet, siger Martin Andersen, der er direktør for Pricerunner og en af E-handels veteranerne i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11