23948sdkhjf

Helsam indfører betalingsposer af genbrugsplast

Danskerne bruger cirka 460 millioner bæreposer om året, og alt for få bliver genbrugt.

Den adfærd vil landets største kæde af helsekostbutikker, Helsam, nu gøre en aktiv indsats for at ændre.

Fra 1. november indfører helsekostkæden derfor en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi vil dybest set helst opfordre vores kunder til slet ikke at bruge en ny pose, men det kan jo være svært, hvis de har handlet mange varer. Derfor vil vi fremover bruge en mere miljøvenlig plastikpose, som så koster penge. Håbet er, at det får folk til at tænke over, om de virkelig behøver posen, eller om de kan bruge en af dem, de allerede har, fortæller Kenneth Guldager, der er direktør i Helsam.

Samarbejde med miljøorganisation
Foruden de nye bæreposer, som koster op til tre kroner, har Helsam også indgået et foreløbigt treårigt samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change.

Helsam donerer 100.000 kroner årligt for at hjælpe organisationen i arbejdet med at reducere plastikforurening, både herhjemme og internationalt.

- Som landsdækkende butikskæde har vi et ansvar for at være så miljøvenlige som muligt. Langt størstedelen af det, vi sælger, er jo økologisk og miljøvenligt, og derfor giver det rigtig god mening, at vores plastikposer også er det. Men vi vil gerne gøre endnu mere for miljøet, og derfor har vi indgået det her samarbejde, siger Kenneth Guldager.  

Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker. 

Helsam er Danmarks største helsekostkæde med 32 butikker over hele landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189